Nuoret Leijonat mitalipeleihin – katso maalit!

Suomen Nuoret Leijonat eteni vakuuttavasti neljän parhaan joukkoon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa maanantaina Kanadan Calgaryssä.

Suomi kaatoi puolivälierässä Slovakian taidokkaasti 8-5.

Suomen kapteeni Mikael Granlund kantoi joukkuetta harteillaan. Hän teki maalin sekä syötti kaksi veljensä Markuksen maalia. Ketjun kolmas lenkki Teemu Pulkkinen keräsi tehot 1+1.

Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli tasan 2-2, mutta Granlundien tulitus alkoi, kun toista erää oli pelattu runsaat viisi minuuttia. Mikael Granlund vei Suomen 3-2-johtoon. Markus Granlund teki kaksi seuraavaa maalia, ja Alexander Barkov vei Suomen jo 6-2-johtoon, kun ottelua oli pelattu 11.45. Slovakia kavensi numerot 6-3:een toisen erän lopulla.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue maalasi kahdesti, ja loppunumerot olivat 8-5 Suomelle. Suomen parhaana palkittiin hyökkääjä Joel Armia.

Suomen seuraava ottelu on Ruotsia vastaan ensi yönä. Ottelu alkaa puoliltaöin Suomen aikaa. Ottelun voittaja menee MM-finaaliin ja häviäjä pelaa MM-pronssista.

Suora ottelulähetys Ruotsi-Suomi-välierästä alkaa CANAL+:lla ja Katsomo.fissä tiistaina 3.1. kello 23.55.TV-lähetysajat