Leijonat rentoutui erätauolla: "Tuli fiilis, että handlataan"

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue voitti puolivälierässään Slovakian 8-5. Heti tänään tiistaina on edessä välieräottelu Ruotsia vastaan.

Kanadan Calgaryssa pelattava ottelu alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 24 Suomen aikaa. Ottelun voittaja menee MM-finaaliin ja häviäjä pelaa MM-pronssista. Suomen viimeisin mitali nuorten MM-kisoista on pronssi vuodelta 2006.

- Hieno fiilis. Viime vuonna tiputtiin tässä vaiheessa, ja siksi tämä tuntuu erityisen hienolta, suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi iloitsee.

Donskoi ei ole varma, jännittivätkö he ensimmäisessä erässä Slovakiaa vastaan, mutta jostain syystä helpot syötöt menivät ohi.

- Erätauolla sitten puhuttiin, ettei tässä tarvitse jännittää. Nämä ovat hienoja hetkiä, ja nautitaan niistä. Sen jälkeen tuli sellainen fiilis, että me handlataan tämä, hän kertoo.

Suomi johti toisen erän jälkeen 6-3, mutta Slovakia kavensi kolmannen alkupuolella 6-4:ään.

- Siinä oli hasardivaihtoja, mutta ei sen suurempaa hätää. Kahden maalin johtoa on sanottu pahimmaksi mahdolliseksi, ja sitten kolmen maalin johdossa helpotti, nauraa Donskoi, joka vei ylivoimalla Suomen 7-4-johtoon.

Suomi - Ruotsi tänään CANAL+ Urheilulla ja Katsomo.fissä alkaen kello 24.00!

Lue myös:

    Uusimmat