Mainos

Nuoren turvapaikanhakijan kuolema kuohuttaa – ”toimenpiteet tehty asianmukaisesti”

Nuoren turvapaikanhakijan kuolema on kuohuttanut sosiaalisessa mediassa. Nuori mies sai sairaskohtauksen Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa alkuvuodesta.

Keravan hätäkeskuksen päällikön Vesa Sepän mukaan tehtävä hoidettiin normaaliin tapaan. 

– Hätäkeskus sai tehtävän Espoon Nihtisillan vastaanottokeskukseen. Puhelu tuli kello 8.58 toinen tammikuuta kolmannelta osapuolelta. Päivystäjä teki riskinarvion vajavaisilla tiedoilla ja ambulanssi lähti liikkeelle kahden minuutin sisällä. 

– Hälytystä kiirehdittiin, kun hätäkeskukseen tuli lisäsoittoa ja tarkempia tietoja tapauksesta. Siitä, kun viimeisin tarkempi tieto tuli, oli ambulanssi paikalla vajaan neljän minuutin sisällä eli kello 9.16. Kokonaisaika ensimmäisestä soitosta oli 18 minuuttia. 

Sepän mukaan tehtävä hoidettiin normaaliin tapaan ja asianmukaisesti. 

– Tämä meni ihan speksien mukaan ja toimenpiteet on tehty asianmukaisesti. On ikävää, kun lopputulos on tällainen, mutta tässä ei voi ketään sormella osoittaa. 

Maahanmuuttovirasto vahvistaa 

Maahanmuuttovirasto on tietoinen tapauksesta.

– Meille tulee vastaanottokeskuksista tieto tällaisista tapauksista. Sen perusteella, mitä olemme kuulleet vastaanottokeskuksen ylläpitäjältä, on siellä toimittu meidän ohjeistuksemme mukaan, kertoo Maahanmuuttoviraston tiedottaja Kaisa Härkisaari

– Meidän ohjeistuksemme mukaan jokaisessa vastaanottokeskuksessa on oltava sairaanhoitaja, ja ohjeistuksen mukaan akuutissa tilanteessa ihminen pitää ohjata ensiapuun. Meidän tietojemme mukaan tässä on toimittu kuten pitääkin, Härkisaari sanoo. 

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja