Nuoren Ilves-taiturin erikoinen rankkarimaali nousi puheenaiheeksi, olisiko osuma pitänyt hylätä? – "Se oli normiharhautus"

18-vuotiaan Ilves-hyökkääjän Matias Maccellin erikoinen rangaistuslaukausmaali JYPin verkkoon herätti hämmennystä illan SM-liigakierroksella.

Maccelli taituroi erikoisen maalin ottelun toisessa erässä rangaistuslaukauksesta. Maccelli suti ensin kiekosta täysin ohi, mutta ehti palaamaan kiekon luokse ennen kuin sen vauhti pysähtyi. Maccelli nappasi kiekon lapaansa ja veivasi sen lopulta verkkoon.

Maccellin suoritus puhutti myös ottelun lehdistötilaisuudessa. Tuomaristolla oli kuitenkin tarkka selitys tilannetta ihmetelleille valmentajille.

– En tiedä sääntökirjaa niin tarkkaan. Tuomari sanoi, että kiekko liikkui koko ajan eteenpäin. Siitä voi sitten keskustella, tuliko pelaaja taaksepäin, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen summaa lehdistötilaisuudessa.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä puolestaan otti suojattinsa suorituksen hieman kevyemmin mielin.

– Vähän kevensin, että se oli Maccellin normiharhautus, ja se pitää hyväksyä. Kun tuomarit sen hyväksyivät, uskon sen menneen ihan oikein, Myrrä toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat