Mainos

"Nujerrus ja armo. Paluu." – Kankaanniemen öinen tilitys sanasta sanaan

Härskeistä tekstiviesteistä kärähtänyt Toimi Kankaanniemi palaa julkisuuteen osallistumalla ensimmäiseen eduskunnan istuntoon sitten viestikohun alkamisen. Kankaanniemi pohjusti paluutaan viime yönä kello 02:35 julkaisemassaan blogikirjoituksessa. 

Alla kirjoitus sanasta sanaan sellaisena, kuin Kankaanniemi on sen kirjoittanut. 

"Tein raskaita virheitä. Tunnustan. Kadun.

Tuli nujerrus. Oman maakunnan media nujersi täydellisesti ja eräät muut jatkoivat. Se iski miehen maahan. Sain ansioni mukaan. Lähimmäiset saivat osansa, vaikka olivat täysin syyttömiä.

Vetäydyin hallitusneuvotteluista, joissa olin ehtinyt laatia EU-poliittisen ohjelmaosion viiden muun neuvottelijan kanssa. Ehdin aloittaa myös rakenneuudistusryhmässä. Se työ jäi minulta kesken.

Työterveyslääkäri määräsi sairauslomaa viikon. Ehkä suojellakseen terveyttäni. Sairausloman aikana oli eduskunnassa kaksi täysistuntoa, valiokunta ei ollut koolla kertaakaan. Lomani aikana en vastannut puhelimeen enkä viesteihin enkä sähköposteihin.

Viikon sairausloman jälkeen maanantaina palasin arkeen. Hoidin kahden viikon aikana rästiin jääneet asiat auton katsastuksesta, parturista ja nurmikkojen leikkauksista alkaen.

Tiistaina palaan eduskuntaan. Alkaa normaali arkityö. Eduskuntaan on vaikea päästä, mutta vaikea sieltä on myös päästä eroon. Korkea virka, vakava sairaus tai tuomio rikoksesta antaa eduskunnalle perusteet myöntää kansanedustajalle ero. Hyväksyttävää syytä kohdallani ei liene. Siispä jatkan.

En selittele. En puolustele. En syytä ketään. Tein virheitä. Niitä olen tehnyt 1950-luvulta alkaen. Pitkä on lista.

Viimeaikaiset virheeni olivat pahoja. Olin valvomaton ja harkitsematon. Pyydän tekojani anteeksi niiltä, joita olen loukannut ja haavoittanut. Määrää en tiedä. Yksikin on liikaa.

Nujerrus ja armo, totesi Timo Soini. Molemmat osuivat kohdalleni. Armo on ihmeellinen. Kun rikkomuksensa ja syntinsä tunnustaa ja niitä katuu, saa anteeksiannon ja rauhan sisimpäänsä. Niin olen kokenut. Olen tehnyt tiliä "vertikaalisesti ja horisontaalisesti".

Sanat ovat tekoja. Niitä ei saa tekemättömiksi. Elämä jatkuu. Täydelliseksi en tule, mutta opiksi haluan ottaa. Helppoa se ei ole, mutta välttämätöntä. Rankkaa kokemusta rikkaampana ja samalla nöyrempänä eteenpäin.

Suomi saa loppuviikolla uuden, vahvan hallituksen. Se on todella hieno ja tärkeä asia. Uskon, että isänmaamme uudistuu ja nousee - niinkuin minullekin on tapahtumassa."  

Toimi Kankaanniemen kirjoitus on poimittu Uuden Suomen Puheenvuoro-blogopalvelusta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.