Novak Djokovicin ympärillä täysi kaaos – isä ja veli sekoittavat pakkaa, virheelliset väitteet lähtivät leviämään

Tennistähti Novak Djokovicin valitus läpi oikeudessa – serbitähti pääsee sittenkin Australiaan 4:22
Novak Djokovic voitti valituksensa – tennistähden kohutilannetta käsiteltiin MTV Uutiset Livessä

Serbialainen Informer-lehti uutisoi sivuillaan, että tennistähti Novak Djokovic olisi pidätetty tämänpäiväisen voittoisan oikeuskäsittelyn jälkeen. Australialaistoimittajat kuitenkin kumoavat väitteet pidätyksestä.

Djokovicilta evättiin viisumi heti pian Australiaan saapumisen jälkeen, ja hän vietti neljä päivää melbournelaisessa hotellissa viranomaisten valvonnassa. Djokovic voitti tämänpäiväisen valituskäsittelyn, ja maahantulon yhteydessä tehty viisumipäätös kumottiin.

Australian maahanmuutto- ja kansalaisuusasioista vastaavalla ministerillä on oikeuskäsittelyn lopputuloksesta huolimatta oikeus evätä Djokovicin viisumi.

Kenties tästä johtuen uutisointi Djokoviciin liittyen lähti laukalle, kun hänen asianajajiensa toimiston ympärille ilmestyi suuri joukko poliiseja ja toimistorakennukseen ajoi Australian rajavartiolaitoksen autoja.

Informer ehti jo hankkia Djokovicin isältä ja veljeltä vahvistuksen siitä, että hänet olisi pidätetty. Pidätystä ei kuitenkaan toistaiseksi ole tehty.

Uutistoimisto AAP:n toimittajan Karen Sweeneyn mukaan rajavartiolaitoksen autot veivät Djokovicin asianajajien toimistolle tämän matkatavaroita. Sweeney otti myös kantaa väitteeseen, jonka mukaan Australian keskusrikospoliisi olisi pidättänyt Djokovicin.

– Todennäköisesti sen tekisi rajavartiolaitos, ei keskusrikospoliisi, Sweeney tviittasi.

Melbournelaisen The Age -lehden politiikan toimittaja Paul Sakkal taas totesi ykskantaan, ettei Djokovicia ole pidätetty.

– Uutiset hänen pidätyksestään ovat Australian hallituksen ja tennislähteiden mukaan epätarkkoja. Ministeri ei ole tehnyt päätöstä hänen viisumiinsa liittyen.

Suuri joukko Djokovicin kannattajia on kokoontunut hänen asianajajiensa toimiston ulkopuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat