Novak Djokovic raivostui venäläispelaajien sulkemisesta – "Politiikkaa ei tule sotkea urheiluun"

Wimbledonin tennisturnaus teki päätöksen sulkea pois venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat pois turnauksesta. Tennistähti Novak Djokovic ei ole samoilla linjoilla päätöksen kanssa.

Suurin osa urheilumaailmasta on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pois kansainvälisistä kilpailuista Ukrainan sodan takia. Tenniksessä tilanne on ollut eri, sillä kansainvälinen lajiliitto ITF sekä miesten ATP- ja naisten WTA-kiertue on antanut urheilijoiden osallistua, mutta neutraalin lipun alla.

Wimbledonin päätös sulkea venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kokonaan ulos on sen vuoksi poikkeuksellinen. Djokovic antaa tukensa suljetuille pelaajille.

– Olen ensimmäinen, joka tuomitsee sodan. Sotalapsena tiedän, millaisen trauman se aiheuttaa. Me, jotka kasvoimme Serbiassa, emme koskaan tule unohtamaan vuoden 1999 tapahtumia. En siltikään voi tukea Wimbledonin päätöstä. Se ei ole urheilijoiden vika. Politiikkaa ei tule sotkea urheiluun, siitä harvoin seuraa hyvää, Djokovic sanoi serbialaismedioille.

Myös tennislegenda Martina Navratilova on antanut tukensa venäläisille. 

– Ymmärrän sen, jos maajoukkueita suljetaan, mutta nyt on kyse yksittäisistä urheilijoista. Se on käsittämättömän väärin ja epäreilua, Navratilova sanoi Sportbladetin mukaan.

Wimbledonin päätös on aihettanut kovaa vastustusta myös ATP:ssa ja WTA:ssa. Järjestöt ovat julkaisseet yhteisen tiedotteen, jossa tuomitsevat päätöksen. 

– Kansalaisuuteen perustuva syrjintä sotii myös Wimbledonin kanssa tehtyä sopimusta vastaan. Siinä osallistujat tulee ainoastaan määritellä ranking-sijoituksen mukaan. Aiomme jatkaa eteenpäin asiassa ja ottaa käyttöön tarvittavat toimenpiteet, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat