Mainos

Nousuvesi kohosi korkeimmilleen yli puoleen vuosisataan Venetsiassa – kuvat näyttävät, miten vesi tulvi kaduille ja kirkkoihin: " Tämä on haava, josta jää pysyvä jälki"

Venetsiassa nousuvesi on kohonnut korkeimmilleen yli 50 vuoteen, viranomaiset kertovat. Tulvavesi nousi kanaalien täyttämässä kaupungissa kaduille ja ylsi korkeimmillaan lähes 1,87 metriin.

Venetsian pormestari Luigi Brugnaron nimittäneen kaduille tulvinutta vettä hätätilanteeksi, jonka hoitoon on valjastettu kaikki mahdolliset viranomaiset, STT kertoo. 

Vedenpinta on jo laskemaan päin. Brugnaron mukaan hetkien takaiset pelot vuoroveden hallitsemattomasta noususta ovat nyt laantuneet ja kaupungissa keskitytään vahinkojen arvioimiseen.

– Tämä on haava, josta jää pysyvä jälki, pormestari sanoi.

The Guardian kertoo paikallismedioiden uutisoivan 78-vuotiaan miehen saaneen surmansa tulvissa saatuaan sähköiskun veden tulvittua hänen kotiinsa.

Rajavartiolaitos on toimittanut kaupunkiin ylimääräisiä lauttoja, jotka toimivat vesiambulansseina.

Vesi on noussut mittaushistoriassa vain kerran korkeammalle, 1,94 metriin vuonna 1966. Tämän viikkoista nousuvettä on kutsuttu paikallisella termillä 'acqua alta', joka tarkoittaa poikkeuksellisen korkeaa nousuvettä Adrianmerellä. 

Vesi tulvi muun muassa kuuluisalle Pyhän Markuksen torille ja Pyhän Markuksen kirkon eteisaulaan. Kirkon hallinnon edustajan Pierpaolo Campostrinin mukaan vastaavan mittaluokan tulvia on koettu vain viisi kertaa kirkon liki tuhatvuotisen historian aikana. Huolestuttavasti kolme näistä vedennousuista on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana.

Kovat rankkasateet ovat koetelleet myös etenkin eteläistä Italiaa. Muun muassa Tarantossa, Brindisissa ja Materassa koulut pantiin kiinni runsaan vedentulon vuoksi.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja