Mainos

Nouseeko Firefox kuopastaan? Uusi selain on yhtä nopea ja jopa tehokkaampi kuin suosittu Chrome

Firefox on parannellut selaintaan ja korjannut miltei 500 siinä havaittua, käyttöä hidastavaa vikakohtaa. Uuden Firefox Quantumin sanotaan olevan kaksi kertaa nopeampi kuin Firefoxin vuosi sitten.

Firefox on lanseerannut uuden, nopeamman selaimensa beta-version. Selain on nimetty Firefox Quantumiksi, sillä sen kerrotaan olevan aiempia Firefox-selaimia huomattavasti kehittyneempi. Aiemmin Firefoxia on pyörittänyt vain yksi keskussuoritin, ja uuden selaimen valttikortti onkin sen kyky hyödyntää useita prosessoreita.

Firefox Quantumia on paranneltu laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen: aktiivisesti käytetty sivu päivittyy nopeammin kuin taka-alalla olevat välilehdet. Firefoxin käyttäjien verkkosurffailusta on myös pyritty tekemään miellyttävämpää muuttamalla selaimen ulkoasua, ja tekemällä siitä käyttäjän tarpeisiin sopivan tilanteesta riippuen: valikon koko muuttuu sen mukaan, klikkaako näyttöä hiirellä vai koskettaako sormella. Firefox Quantum osaa myös suositella käyttäjänsä aiempien sivutallennusten perusteella tätä kiinnostavia aiheita verkossa.

Kun uutta Firefox Quantumia verrattiin Google Chromeen, selaimen beta-versio oli nopeudessaan tasaväkinen kilpailijansa kanssa. Kymmenestä suositusta sivustosta Firefox Quantum latasi Chromea nopeammin viisi vieden samalla karkeasti arvioiden 30 prosenttia vähemmän laitteen keskusmuistin kapasiteettia.

Firefox Quantumista on tällä hetkellä käytössä vain beta-versio, ja uskolliset Firefoxin käyttäjät siirtyvät uudistetun selaimen käyttäjiksi automaattisesti marraskuun 14. päivä. Eturintamassa kulkevat voivat ladata beta-version jo nyt pöytäkoneelle sekä Android ja iOs -käyttöliittymille.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.