Chrome 70 julkaistu – kirjautumista selvennetty kohun jälkeen

Google on jälleen julkaissut uuden version Chrome-selaimestaan. Chrome 70:n uudistuksista kerrotaan Googlen blogissa.

Chrome 69 aiheutti uudistuksillaan pienoisen kohun, kun epäselvä selaimeen kirjautuminen sai monet uskomaan, että Chromen Sync-toiminto aktivoituisi automaattisesti esimerkiksi Gmail-sähköpostia käytettäessä. Nyt Chrome 70:n myötä Google on selventämässä kirjautumisprosessia.

Selaimen asetuksissa on erikseen valinta Chrome-kirjautumisen sallimiselle, jonka aktivoiminen antaa selaimelle luvan kirjautua Chromeen automaattisesti, kun Google-tilille kirjaudutaan. Valinnan poistaminen käytöstä puolestaan varmistaa, ettei selain kirjaudu minnekään vaivihkaa käyttäjän huomaamatta. Uutta on myös, että omaa profiilikuvakettaan klikkaamalla näkee helposti kirjautumisensa tilan tilan, joka on yksi kolmesta: ulos kirjautunut, sisään kirjautunut ilman Sync-toimintoa tai sisään kirjautunut Sync-toiminnolla.

Chrome 70 ei ole julkaisuna niin merkittävä kuin runsaasti uudistuksia tuonut Chrome 69. Kirjautumisen selventämisen lisäksi Chrome 70 parantaa kuitenkin tietoturvaa väläyttämällä varoituksen, kun käyttäjä avaa heikommin suojatun HTTP-verkkosivun. Chromen suosima suojausstadardi on turvallisempi HTTPS.

Muita uudistuksia ovat muun muassa laajempi tuki verkkopohjaisille PWA-sovelluksille, paremmat hallintamahdollisuudet selaimen laajennuksille sekä automaattinen koko näytön tilasta poistuminen vaikkapa videota katseltaessa, kun jokin toinen välilehti esimerkiksi avaa ponnahdusikkunan.

Chrome 70:n työpöytäversion jakelu on nyt aloitettu Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Myös Android- ja iOS-muunnelmat on nyt julkaistu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja