Mainos

Notre Damesta onnistuttiin pelastamaan mittaamattoman arvokkaita aarteita – palomiehet, poliisit ja virkamiehet muodostivat ihmisketjun

0:29
Video: Notre Damen torni romahtaa

Pariisissa Notre Damen katedraalista on pelastettu useita mittaamattoman arvokkaita uskonnollisia esineitä ja taideaarteita, kertoo Pariisin pormestari Anne Hidalgo Twitterissä.

Pormestari kirjoittaa, että palomiehet, poliisit ja kaupungin virkamiehet muodostivat ihmisketjun, jota pitkin esineitä pelastettiin palavasta kirkosta. Ulos saatiin muun muassa katolisille erittäin tärkeä La couronne d'épines -orjantappurakruunu, joka on pormestarin mukaan nyt turvallisessa paikassa. Lisäksi turvassa on Ranskan kuninkaan käyttämä viitta 1200-luvulta.

Pormestari oli liittänyt tviittiinsä kuvan, jossa näkyy kirkosta pelastettuja esineitä paketoituna muoviin. Toistaiseksi on epäselvää, minkä verran kirkosta on kaiken kaikkiaan saatu pelastettua esineitä ja taidetta.

Pariisin pelastuslaitoksen päällikön Jean-Claude Gallet'n mukaan palomiehet työskentelivät lujasti suojatakseen kirkon peräosan, jossa valtaosa arvokkaista esineistä sijaitsee. Hän kertoi, että esineet on suojattu, mutta ei antanut tarkempia tietoja.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja