Mainos

Sankaripastori syöksyi palavaan Notre Dameen pelastamaan korvaamattomia pyhäinjäännöksiä – legendaarinen orjantappurakruunu turvassa

Pariisista suuren menetyksen keskeltä on saapunut myös hienoja uutisia, kun korvaamattoman arvokkaita pyhäinjäännöksiä onnistuttiin pelastamaan palavasta Notre Damesta.

The Guardianin mukaan Pariisin palokunnan pastori Jean-Marc Fournier oli yksi pyhäinjäännösten pelastajista. Uutistoimiston mukaan hän vaati päästä sisälle roihuavaan katedraaliin.

Yksi Fournierin pelastamita aarteista on legendaarinen orjantappurakruunu, jonka uskotaan sisältävän osia Jeesuksen päässä olleesta kruunusta, kun hänet ristiinnaulittiin.

Katolisen televisiokanavan KTO:n toimittaja Etienne Loraille tviittasi pastorin sankariteosta kertoen, että Fournier ryntäsi palomiesten kanssa katedraaliin ja auttoi pelastamaan orjantappurakruunun.

Sankariteko on saanut suurta kansainvälistä huomiota. 

Viranomaisten mukaan Notre Damella oli olemassa etukäteen laadittu taideaarteiden pelastussuunnittelma, joka käynnistettiin välittömästä.

Orjantappurakruunu on katedraalin yksi arvokkaimmista aarteista. Kruunu on alun perin tullut Jerusalemista ja annettiin vuonna 1238 Ranskan kuninkaalle. Kruunu siirrettiin myöhemmin Notre Damen katedraaliin.

Fournier muistetaan myös vuodelta 2015, jolloin hän lohdutti haavoittuneita Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Selvisi hengissä väijytyksestä

Fournier palveli ennen Pariisin palolaitosta seitsemän vuoden ajan Ranskan asevoimissa ympäri maailmaan. Hän selvisi hengissä kymmenen sotilaan hengen vaatineesta väijytyksestä Afganistanissa vuonna 2004.

Pariisin pormestari Anne Hidalgo kiitti pelastuslaitoksen työntekijöitä näiden rohkeudesta kulttuuriaarteiden pelastamisessa.

– He muodostivat mahtavan ihmisketjun teosten pelastamiseksi, Hidalgo sanoi.

Notre Damesta pelastettuja taideaarteita säilytetään toistaiseksi Pariisin kaupungintalolla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja