Mainos

Notre Damen suuri torni uhkaa romahtaa – palomiehet eivät ole varmoja, voivatko saartaa palon: "Voimme vain kuvitella, millaista vahinkoa syntyy, jos se romahtaa"

1:59

Tulipalo Pariisin ydinkeskustassa sijaitsevassa maailmankuulussa Notre Damin katedraalissa alkoi hieman ennen kello seitsemää illalla Ranskan aikaa, eli vähän ennen iltakahdeksaa Suomen aikaa.

Palomiesten mukaan seuraavat 1,5 tuntia ovat ratkaisevat palon hallintaan saamiseksi, kirjoittaa Le Parisien -lehti.

– Emme ole varmoja, pystymmekö estämään palon leviämisen kirkon pohjoisessa tornissa. Voimme vain kuvitella, millaista vahinkoa syntyy, jos se romahtaa, sanovat palomiehet lehden mukaan.

– Tällä hetkellä yritämme suojata katedraalin taakosaa ja pelastaa sieltä sijaitsevat arvokkaimmat taideteokset, sanoo palopäällikkö Jean-Claude Gallet.

Hälytys tulipalosta saatiin puoli kahdeksalta illalla Suomen aikaa.

– Kuulimme hälytyksen soivan. Hyvin pian sen jälkeen näimme katedraalin kellarista nousevan harmaata ja kellertävää savua, kertoo Notre Damin katedraalin viestintäpäällikkö Andre Finot.

Veneliikenne Seine-joella on keskeytetty palon vuoksi.

Huonokuntoisen Notre Damen kunnostukseen oli jo myönnetty 120 miljoonaa euroa. Sen lisäksi tulipalon estamiseksi töihin on käytetty viime vuosina 4-5 miljoonaa euroa, sanoo Notre Damin viestintäpäällikkö Andre Finot sanoo Le Parisienissa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja