Mainos

Suomalainen Jyri näki, kun Notre Damen katedraali syttyi tuleen Pariisissa: "Kaikki mikä voi palaa, palaa pois – ihmiset ovat hysteerisiä"

0:29

Historiallinen Notre Damen katedraali palaa Pariisissa. Helsinkiläisen Jyri Simola sattui olemaan katedraalin oven edessä, kun palon ensimmäiset merkit leimahtivat taivaalle. 

– Kirkko oli mennyt kiinni kello 18.45 ja me olimme siinä kello 18.47. Me jäimme siihen viereen katsomaan kirkkoa ulkoapäin ja ihmeteltiin, että hetkinen, tuolta ylhäältä tulee pikkuisen savua, kertoo Simola.

Simolan mukaan savu muuttui hetkessä sakeammaksi ja pian savun keskeltä ilmestyi liekkejä. Hänen mukaansa savu näytti tulevan katolla sijaitsevien rakennustelineiden kohdalta ja levisi hiljalleen koko katon alueelle.

– Koko katto paloi isoina liekkeinä. Nyt siellä näytti palavan jo alempana sisällä. Eli erittäin todennäköisesti kaikki mikä voi palaa, palaa pois.

Paikalliset järkyttyneitä

Notre Dam on suosittu turistikohde, joka valmistui vuonna 1345. Maamerkin palo järkyttää paikallisia syvästi. 

– Paikalliset ihmiset ovat aika hysteerisiä, vanhemmat ihmiset itkeskelee, koska heille tämä on aika merkittävä juttu.

Simolan mukaan ensimmäiset viranomaiset saapuivat paikalle jo muutamassa minuutissa. Kului kuitenkin pidemmän aikaa, ennen kuin viranomaiset alkoivat ohjaamaan ihmisiä pois alueelta.

– Paloautoja ajoi sinne kyllä, mutta ei ne pääse sinne lähelle katolle mitenkään. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja