Nostivatko haamuhuutajat Jari Aarnion talon hintaa? 300 000 eurolla huutokaupatusta talosta ei ole vielä tehty kauppoja

4:40
Jari Aarnion talon huutokauppa päättyi 17. joulukuuta.

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion talosta käyty huutokauppa ei ole vielä niin sanotusti paketissa. Rikosylitarkastaja pitää mahdollisena, että talon kauppahinta tulee laskemaan.

Huutokauppa päättyi tiistaina 17. joulukuuta. Tuolloin iltapäivällä kello 16 päättyneessä kaupassa korkein tehty tarjous oli 300 000 euroa.

– Kauppoja ei ole vielä tehty, vahvistaa huutokauppaa hallinnoinut rikosylitarkastaja Juha Henttala MTV Uutisille.

Viranomaisten arvioidessa tarjouksia on ilmennyt, että joukossa on ollut niin sanottuja haamutarjouksia.

– Haamuhuutajia on ollut mukana jokunen, kyllä. Hinnan lasku on tarkistusten myötä mahdollista, mutta kaupan toteutumisen kannalta vaaraa tuskin on, Henttala pohtii.

Ei oikeita ostoaikeita

Haamuhuutajat ovat henkilöitä, jotka tekevät huutokaupoissa tarjouksia ilman oikeita kiinteistönostoaikeita.

– Asioiden etenemisen aikataulusta on vaikea sanoa mitään. Joulunpyhät hidastavat, mutta toiveissa luonnollisesti on, että asiat etenevät mahdollisimman nopeasti.

Jari Aarnion Porvoossa sijaitsevan kotitalon huutokauppa käytiin Huutokaupat.com-sivustolla. Kohteesta tehtiin yli 130 huutoa.

Poliisi löysi keväällä 2014 Aarnion talon pihalta noin 65 000 euron rahakätkön. Aarnio on tuomittu vankeuteen muun muassa useista törkeistä huumausainerikoksista sekä törkeästä todistusaineiston vääristämisestä.

Skogsläntan-niminen puutalo asetettiin poliisin toimesta pakkohuutokaupattavaksi 19. marraskuuta. Kauppaan kuuluivat 113-neliöinen asuinrakennus ulkorakennuksineen sekä 1,5 hehtaarin tontti.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uusimaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja