Mainos

Norovirus jyllää laajoina epidemioina

Uusi muunnos noroviruksesta jyllää laajoina epidemioina eri puolilla Suomea. Rajua oksentelua ja ripulointia aiheuttava virus lähti liikkeelle viime syksynä Australiasta ja Uudesta-Seelannista. Suomeen viruksen muunnos saapui joulukuussa.

Monissa terveyskeskuksissa, vanhainkodeissa ja palvelutaloissa on turvauduttu pitkiin vierailukieltoihin, joilla virusta yritetään pitää loitolla. Esimerkiksi Kokkolan terveyskeskukseen on perustettu erillinen norovirusosasto, johon kaikki sairaat potilaat sijoitetaan.

- Meillä on norovirusosasto, jonne otetaan kaikki ripuloivat ja epäilypotilaat. Lähes kaikilla osastoillamme on vierailukielto. Lisäksi joudumme eristämään potilaita omiin huoneisiinsa. Koitamme varjella potilaita parhaamme mukaan, sanoo Kokkolan terveyskeskuksen sisätautien ylilääkäri Heikki Mäkelä.

Norovirus tarttuu helposti, ja se säilyy pitkään kuivilla ja kosteilla pinnoilla. Tehokas hygienia on ainut keino välttää virusta, joka saavuttaa Suomen parin vuoden välein uusina muunnoksina.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.