Norjan hiihtoliitto jyrää FIS:n päätöksen – Venäjän ja Valko-Venäjän hiihtäjiä ei päästetä kisaamaan

NRK uutisoi, että Norjan hiihtoliitto ei aio sallia venäläisten ja valkovenäläisten hiihtäjien kilpailemista tällä viikolla maassaan järjestettävissä maailmancupkisoissa Drammenissa ja Holmenkollenilla.

Norjan hiihtoliitto NSF kertoo tiedotteessaan, että se on ilmoittanut ratkaisustaan Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita koskevasta ratkaisustaan.

Norjan liiton päätös on ristiriidassa FIS:n aiemman linjauksen kanssa. FIS päätti maanantaina, ettei se aio sulkea venäläisten tai minkä muunkaan maan kansalaisten osallistumista tapahtumistaan tasavertaiseen kohteluun vedoten.

Norjan hiihtoliitto näyttää kuitenkin päätyneen asiassa Kansainvälisen olympiakomitean kantaan, jonka mukaan venäläisiä maajoukkueurheilijoita ei ole syytä päästää kilpailemaan kansainvälisellä tasolla Ukrainan sodan aikana.

– Toivoimme, että FIS olisi tullut tähän ratkaisuun koko hiihtourheilun puolesta, mutta nyt hiihtoliittomme ei voi odottaa enää pidempään, puheenjohtaja Erik Röste sanoo NRK:lle.

Norjan hiihtoliiton viestintäjohtaja Espen Graff ei kerro NRK:lle, miten venäläisten osallistumiskieltoa aiotaan valvoa käytännössä.

– Päätöksen aiheuttamista käytännöistä keskustellaan.

Graffin mukaan Norjan hiihtoliitto on tietoinen, että se saattaa saada omavaltaisesta päätöksestään sanktioita kansainväliseltä liitolta.

– Meillä ei ollut enää aikaa odottaa mahdollisia selvityksiä FIS:ltä.

Aiemmin Drammenin maailmancupsprinttien järjestelyistä vastaava paikallinen hiihtoseura ilmoitti, etteivät järjestelyt etene mihinkään, jos venäläiset saavat osallistua kilpailuun torstaina.

– Päätimme, että vetäydymme kaikesta toiminnasta, vapaaehtoisesta valmistelusta ja varsinaisesta tapahtuman järjestämisestä torstaina, jos tapahtumasta ei suljeta osallistujia Venäjältä, Könnerud IL:n puheenjohtaja Kristin Örmen Johnsen kertoo yleisradioyhtiö NRK:lle.

Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni 1:45

Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni.

Lue myös:

    Uusimmat