Mainos

Norjansuomalaiset taistelevat kaksoiskansalaisuuden puolesta

Norjassa asuvat suomalaiset aikovat alkaa ajaa Norjaan kaksoiskansalaisuutta. Tällä hetkellä Norja hyväksyy kaksoiskansalaisuuden aikuisen kohdalla vain äärimmäisissä poikkeustapauksissa. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi suomalaisten pitää luopua kansalaisuudestaan, jos toiveissa on olla myös virallisesti norjalainen.

Norjassa asuva Kirsti Kuosa ei ole hakenut Norjan kansalaisuutta, koska ei halua luopua Suomen kansalaisuudestaan. Kuosan luotsaama Pohjois-Norjan suomalaisyhdistys aikoo ajaa kakoiskansalaisuutta myös Norjaan. Esimerkiksi Suomi ja Ruotsi hyväksyvät kaksoiskansalaisuuden.

Kuosan yhdistyksen tavoitteena on ottaa yhteyttä suoraan päättäjiin. Tärkeimpänä tavoitteena on saada täysi äänestysoikeus.

Kirsti Kuosan lapset ovat kaksoiskansalaisia - he ovat perineet Norjan kansalaisuuden isältään. Heille kaksoiskansalaisuus tuntuu oikealta vaihtoehdolta.

Suomen ulkoministeriön mukaan parisenkymmentä suomalaista vaihtaa vuosittain kansalaisuutensa Norjan kansalaisuuteen. Yleisimmin syynä on halu päästä kansalaisuutta vaativiin ammatteihin, kuten poliisiksi tai armeijan leipiin.

Katso Aino Huilajan raportti Tromssasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.