Norjan supertähdet takoivat hurjaa jälkeä – Tommi Evilältä kutkuttava ennustus maailmanennätyksistä – "Tämä oli niin vakuuttava"

Norjan Karsten Warholm villitsi Oslon stadionin – jysäytti maailman kärkiajan 2:39
Karsten Warholm aitoi kaikkien aikojen neljänneksi kovimman ajan.

Norjan yleisurheilutähdet Karsten Warholm ja Jacob Ingebrigtsen tekivät hurjaa jälkeä kotiyleisönsä edessä Oslon Timanttiliigassa. C Moren asiantuntija Tommi Evilä uskoo kaksikon hätyyttelevän tällä kaudella maailmanennätyksiä. 

Oslon yleisurheilustadionille saapuneet katsojat saivat torstaina vastinetta rahoilleen, kun Norjan supertähdet Karsten Warholm ja Jacob Ingebrigtsen takoivat tulostaululle hurjat ajat omissa lajeissaan.

Ensin Warholm tykitti 400 metrin aidoissa Timanttiliigan ennätyksen 46,52. Aika oli norjalaistähden uran toiseksi paras ja lajihistorian neljänneksi kovin noteeraus.

– Warholmilta oli uran toiseksi nopein juoksu. Takareisivamma on ihan pelkkä muisto vain. Oli hurjaa tykitystä. Kilpailukokemuksen puute näkyi viimeisellä aidalla, mikä söi aikaa kymmenyksen tai pari. Kauden avaukseen tuollainen sopivissa olosuhteissa, niin kuntoa löytyy. Aika paranee tuosta vielä. Oli aika mykistävä suoritus, C Moren asiantuntija Tommi Evilä hehkuttaa MTV Urheilulle.

Warholmin suorituksesta hurmioitunut oslolaisyleisö sai lisää mannaa, kun oli Ingebrigtsenin vuoro loistaa. Norjalaistähti takoi 1 500 metrillä uuden Euroopan ennätyksen 3:27,95. Aika nosti Ingebrigtsenin kaikkien aikojen listalla kuudenneksi. 

– Ingebritsen sai varmasti tuosta hyvän buustin, kun kuuli jengin mylvinnän. Nähtiin aivan järkyttävän kova 1 500. Oli käsittämättömän kova. Olihan tämä ilta aika vakuuttava, Evilä ylistää.

Ingebrigtsenin ja Warholmin suoritukset lupailevat hyvää elokuussa kisattaviin yleisurheilun MM-kisoihin. Molemmat ovat suuria mitalisuosikkeja, mutta jalometallin lisäksi tähtäimessä saattavat olla myös lajien maailmanennätykset.

– Olosuhteidenhan täytyy olla äärimmäisen hyvät. Warholm teki ihan puhtaan soolojuoksun. Jos pääsee oikeaan juoksuun, pääsisikö ME:n kumppuun vaikka arvokisafinaalissa? Miksi ei. Tämä oli niin vakuuttava kuitenkin. Ei se ole poissuljettua, mutta kyllä kaiken pitää olla kohdallaan, Evilä ennustaa.

Ingebrigtsenin kohdalla maailmanennätys on vielä viittä sadasosaa vaille kahden sekunnin päässä. Evilä epäilee, että Hicham El Guerroujin ME saattaa hyvinkin olla vielä liikaa norjalaiselle.

– Ingebrigtsen on itse sanonut, että se on todella vaikea maailmanennätys. Tässä on kuitenkin matkaa siihen vielä. Selkeästi näytti siltä, että olisi ollut aikaisemmin varaa lähteä, mutta kuitenkin kaksi sekuntia. Tulevaisuudessa kyllä, mutta tällä kaudella saattaa tulla hieman äkkiä.

Jakob Ingebrigtsen hurjasteli Euroopan ennätyksen 5:57
Jacob Ingebrigtsen juoksi Euroopan ennätyksen 1 500 metrillä.

Lue myös:

    Uusimmat