Norjan maanvyöryn tragedia: Kokonainen perhe kateissa, mukana 2-vuotias Alma, jonka setä on hädissään – "Pidän kiinni toivosta"

Kolmehenkinen perhe – isä, raskaana oleva äiti ja 2-vuotias tytär – ovat kateissa Norjassa maanvyöryn jäljiltä. Miehen veli sanoo Norjan TV2:lle, ettei luovu toivosta.

Bjørn-Ivar Jansen, hänen raskaana oleva vaimonsa Charlot Grymyr ja heidän 2-vuotias Alma-tyttärenä ovat kateissa Gjerdrumin maanvyörymän jäljiltä.

– Pidän kiinni toivosta, että he ovat elossa, sanoo kadonneen miehen veli Hans Jansen.

Oslon lähellä tapahtuneen maanvyöryn jäljiltä on yhä kateissa kymmenkunta ihmistä.

Jansen kertoo TV2:lle saaneensa tietää maanvyörystä, kun hänen siskonsa soitti eilen aamulla ja kertoi tapahtuneesta. Heidän veljensä Bjørn-Ivar (40) perheineen oli kadonnut maanvyörymäalueella.

Hans oli puhunut veljensä kanssa puhelimessa edellisenä iltana.

– Puhuin hänelle yhdeksän aikaan illalla. Hän sanoi, että he aikoivat viettää illan kotona. Joten valitettavasti he olivat kotona, kun maanvyöry iski noin neljän aikaan aamuyöllä.

Hans Jansen kertoo ymmärtäneensä uutisista, että hänen veljensä talon täytyi olla ensimmäisten maanvyörymän alle jääneiden joukossa.

– Kun ymmärsin, miten isosta vyörystä on kyse, menin täysin pois tolaltani. Tämä on todella traagista.

Hans Jansen kertoo poliisin pitäneen Jansenin perhettä ajan tasalla etsinnöistä. Hän kertoo tukeneensa äitiään ja siskoaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Tämä on meille kaikille hyvin vaikeaa, emmekä voi tehdä yhtään mitään.

– Viimeksi kun puhuin poliisin kanssa, he sanoivat soittavansa heti, jos on jotakin uutta kerrottavaa. Nyt minä ja perheeni vain istumme ja odotamme vastauksia, Jansen kertoi TV2:lle.

"Haluamme heidät takaisin turvaan"

Jansen laittoi omalle Facebook-sivulleen ilmoituksen (kuva alla), jossa hän pyysi ihmisiä kertomaan, jos heillä oli tietoa kadonneesta perheestä.

– Tässä rakas veljeni ja hänen ihana vaimonsa yhdessä. Heillä on maailman paras pieni Alma. Jos joku tietää heistä jotain, kertokaa minulle. Me haluamme heidät takaisin turvaan, Hans Jansen kirjoittaa päivityksessä.

Tekstiä ja kuvia perheestä on jaettu lähes 3 000 kertaa.

– Ajatukseni oli vain etsiä vastauksia, enkä koskaan kuvitellut, että näin monet reagoisivat. On liikuttavaa ja hienoa nähdä, miten täysin tuntemattomat ympäri maata ovat mukana ja ajattelevat meitä.

Korjattu ingressiä kello 14.22, kyse maanvyörystä, ei lumivyörystä.

Lue myös:

    Uusimmat