Norjan kuningatar Sonja täytti 83 vuotta – hovi julkaisi rennon perhekuvan kuningasparin hulppealta kesämökiltä

Norjan kuninkaallinen perhe toivotti kuningatar Sonjan syntymäpäivän jälkeen hyvää kesää rennosti kesämökiltä käsin.

Norjan kuningatar Sonja täytti viime lauantaina 83 vuotta. Syntymäpäiväjuhlat on jo aiempina vuosina vietetty yksityisesti, mutta tällä kertaa kuningatar juhli vain kaikkein läheisimpien eli perheensä kanssa.

Hovin tiedottaja Guri Varpe kertoi, että Sonjan syntymäpäiviä vietettiin kuningasparin kesämökille Margerössä.

– Kuningaspari aikoo viettää kesäpaikassaan suuren osan kesästään, tiedottaja kertoi ja sanoi kuninkaallisen perheen nauttivan kesän aikana todennäköisesti myös veneilystä.

Sunnuntaina hovi julkaisikin kesäisen otoksen kuninkaallisista, joka on otettu juurikin kuningasparin kesäpaikassa. Sitä, ovatko kyseessä kahvipöydän päässä iloisesti poseeraavan kuningattaren syntymäpäiväkahvit, ei kuitenkaan tiedetä.

– Kuninkaallinen perhe toivottaa hyvää kesää, hovin Instagramissa julkaiseman kuvan kuvatekstissä toivotellaan.

Perhe istuu pöydässä iloisesti hymyillen ja rentoihin asuihin sonnustautuneina.

Kuvassa ovat kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan lisäksi heidän molemmat lapsensa kruununprinssi Haakon ja prinsessa Märtha Louise. Pöytään mahtuivat myös kruununprinsessa Mette-Marit ja hänen ja Haakonin lapset prinsessa Ingrid Alexandra ja prinssi Sverre Magnus.

Myös Märtha Louisen tyttäret Maud Angelica ja Leah Isadora olivat paikalla, joten lapsenlapsista kuvasta puuttuu ainoastaan prisnessan nuorin tytär Emma Tallulah. Myöskään Märtha Louisen puoliso shamaani Durek Verretiä ei näy kuvassa. Durek asuu Yhdysvalloissa, missä on asetettu tiukat matkustusrajoitukset koronakriisin vuoksi.

Kuningaspari on mökkeillyt merenrannalla Tønsbergin eteläpuolella sijaitsevalla yksityisellä kesämökillään jo vuodesta 1993. Myös kuningatar Sonjan syntymäpäiviä on perinteisesti juhlittu siellä.

Se og Hør -lehden kuninkaallisasiantuntijan Caroline Valgen mukaan kuningatar nauttii siitä, että syntymäpäiviä ja muita juhlia ystävien kesken vietetään rennosti mökin uima-altaalla oleillen.

Kuvan perusteella 83-vuotias kuningatar Sonja näyttää yhä hyvin nuorekkaalta. Valgen tiedon mukaan kuningatar tunteekin itsensä yhä nuorekkaaksi.

– Sitä tosiasiaa, että hän on jo 83-vuotias, on lähes mahdotonta uskoa. Hän on jopa joskus sanonut, että hän tuntee olevansa viisikymppinen ja sen vaikutelman saa myös silloin, kun hänet näkee työtehtävissään, asiantuntija ällistelee.

Lähteet: Se og Hør, Expressen

Lue myös:

    Uusimmat