Norjalta kylmä sivallus Leijonia vastaan – Suomi vastasi vinhalla tavalla

Norja rokotti Suomea kylmästi alivoimalla, mutta Leijonat kampesi jälleen tasoihin Joensuussa pelattavassa jääkiekon harjoitusmaaottelussa.

Peli oli toisessa erässä 1–1, kun Suomi oli pelaamassa 2+2 minuutin ylivoimaa mutta pelasi sitä hivenen huolimattomasti. Norjan Magnus Geheb kiirehti Oliwer Kasken ohi keskialueelle lipuneeseen kiekkoon ja pääsi karkaamaan Leijonien puolustukselta yksin läpi. Hän päätti suorituksensa nostamalla kiekon varmasti Jussi Olkinuoran vartioiman maalin yläkulmaan.

Norjan 2–1-johtomaali syntyi ajassa 31.51, mutta Suomi oli 2–2-tasalukemissa reilut viisi minuuttia myöhemmin. Juuso Hietanen ampui lyöntilaukauksen hyökkäyssiniviivan kupeesta, ja kiekko kimposi maaliin ilmaan hypänneen Niko Ojamäen varusteista.