Kultaleijona kuittasi Norjan tylyn iskun nopeasti

Norja ei ehtinyt montaa minuuttia johtoasemasta nauttia, kun Suomi kampesi 1–1-tasalukemiin Joensuussa pelattavan jääkiekon harjoitusmaaottelun avauserässä.

Vierailija Norja vastasi avausosumasta ajassa 11.56, kun Miro Aaltosen huitomisesta saama kahden minuutin rangaistus oli samalla sekunnilla ohi. Laukauksen irtokiekko pomppi Norjan ylivoimapelissä Kristian Jakobssonille, eikä Leijonien maalia vartioinut Jussi Olkinuora ehtinyt tielle, kun Jakobssen iski limpun nopeasti ja tylysti häkkiin.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Toni Rajala toi kuitenkin Suomen tasoihin kolme minuuttia ja yksi sekunti myöhemmin. Norjan Emil Lillebergin koukkaamisrangaistus oli päättynyt seitsemän sekuntia sitä ennen, kun Rajala osui maalin kulmalta Valtteri Filppulan ja Jere Innalan esityön jälkeen.

Rajala, Filppula ja Innala pelaavat kukin ensimmäistä harjoitusmaaotteluaan tämän kevään MM-kotikisojen alla. He liittyivät Saku Mäenalasen, Jere Sallinen, Atte Ohtamaan ja Vili Saarijärven kanssa Leijonien leiriryhmään viime viikolla pelattujen kahden Tanska-ottelun jälkeen.

Suomen ja Norjan välistä ottelua oli artikkelin julkaisuhetkellä pelattu yksi erä.

Lue myös:

    Uusimmat