Norjalainen komentaja tuomittiin puoleksi vuodeksi vankilaan – yritti saada kollegansa sänkyyn asemansa avulla

Norjalainen sotilas on saanut puolen vuoden vankeustuomion asemansa väärinkäytöstä Norjassa. Mies yritti käyttää asemaansa saadakseen nuorelta naiskollegalta seksiä, kertoo norjalainen NRK. Mies on erotettu armeijan palveluksesta.

Miestä syytetään myös seksuaalissävytteisten viestien lähettämisestä. Uhri oli miestä huomattavasti nuorempi naiskollega, mies oli myös sotilasarvoltaan naista ylempänä. Mies kiisti syytteet ja sanoi naisen lähestyneen häntä.

MTV:n selvitys: Tällaisista syistä Rajavartiolaitoksella jaellaan potkuja 4:23

Mies odotti makuuhuoneessa

Tapaus sattui Tromssan alueella Pohjois-Norjassa sijaitsevalla sotilasleirillä viime kesäkuussa. Leirillä järjestettiin juhlat, joiden jälkeen monet lähtivät vielä jatkoille naisen kotiin. Kun nainen oli mennyt makuuhuoneeseensa vaihtaakseen ylleen siviilivaatteet, mies oli odottamassa häntä.

Mies oli alkanut puhua hänelle karkeaan ja seksuaaliseen sävyyn. Nainen yritti purkaa tilanteen pysymällä rauhallisena. Nainen kertoi kieltäytyneensä ja käskeneensä miestä poistumaan.

Nainen kertoi oikeudessa, että hänellä oli ollut miehen kanssa siihen asti hyvät ja ammatilliset välit.

Sakot ja vankeutta

Myöhemmin nainen kertoi muille juhlissa olleille, mitä oli tapahtunut ja he neuvoivat häntä tekemään armeijalle ilmoituksen. Tapaus eteni myös poliisille.

Mies tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi vankilaan ja hänet määrättiin maksamaan 60 000 kruunun sakot (noin 5 000 euroa) sekä oikeudenkäyntikulut.

Lue myös:

    Uusimmat