Mainos

Norja mainostaa tiukentuneita turvapaikkasääntöjään afganistanilaslehdissä

Norja on ottanut käyttöön uudenlaiset keinot kiristyneistä turvapaikkasäädöksistä kertomiseksi, sillä se mainostaa niitä afganistanilaisissa lehdissä. Mainoksilla Norja haluaa rajoittaa maahan pyrkivien määrää turvallisuussyistä.

Kampanjassa hyödynnetään myös sosiaalista mediaa. Norjan oikeusministeriö on perustanut Facebook-sivun nimeltä ”Tiukemmat turvapaikkasäädökset Norjaan” ja norjan maahanmuuttovirasto on twiitannut uusista säännöistä paštun, darin ja englannin kielellä. Myös Norjan lähetystöt jakavat tietoa aiheesta.

The Afghanistan Times - ja Hasht-e-subh -sanomalehtien etusivuilla julkaistujen mainosten otsikossa lukee ”Tiukemmat maahanmuuttosäädökset Norjassa – Tärkeää tietoa!”.

Kampanja aloitettiin maanantaina. Norjan oikeusministeriön edustaja sanoi, että kampanja saattaa jatkua myös ensi viikolla ja että vastaavanlaisia kampanjoita harkitaan myös muihin maihin.

Norjan hallitus tiukensi maan turvapaikkasäädöksiä viime perjantaina vastauksena jyrkästi nousseisiin tulijamääriin.

Vastaava kampanja aiemmin Tanskassa

Norjaan odotetaan tämän vuoden aikana tulevan noin 35 000 turvapaikanhakijaa, joka on noin kolminkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Määrä on kuitenkin suhteellisen pieni verrattuna naapurimaa Ruotsin turvapaikanhakijamääriin.

Suuri osa Norjasta turvapaikkaa hakevista ihmisistä tulee juuri Afganistanista.

Norjan toiminta muistuttaa Tanskan syyskuussa tekemää mainoskampanjaa, jossa Tanska julkaisi turvapaikkakäytäntöjään libanonilaismediassa. Ruotsissa maahanmuuttokriittinen ruotsidemokraatit-puolue kertoi lokakuussa käynnistävänsä kampanjan kehottaakseen turvapaikanhakijoita olemaan tulematta Ruotsiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.