Mainos

Norjan hurjat ehdotukset pakolaispulmaan: "Ilmasilta Kirkkoniemeltä Kabuliin"

Norjan hankala maahanmuuttajatilanne on nostattanut maassa esiin hurjiakin ehdotuksia.

Norjan keskustapuolue on esittänyt suorien lentoyhteyksien avaamista Norjan Kirkkoniemestä turvapaikanhakijoiden lähtömaihin, erityisesti Afganistaniin. Hanketta nimitetään "ilmasillaksi".

Asiaa on jo esitetty Norjan parlamentille. Norjan hallitus suhtautuu siihen kuitenkin vastahakoisesti, ja osa kansanedustajista pitää koko ajatusta lähinnä provokaationa. Käytännössähän turvapaikanhakijat eivät jää Kirkkoniemelle odottamaan päätöstä vaan heidät siirretään muualle maahan, mm. Osloon.

Tulijamäärät ovat olleet joka tapauksessa nousussa - viime viikolla Norjaan saapui yli 2400 turvapaikanhakijaa, mikä on uusi ennätys. 

Käytännön apua tilanteeseen tuo Kirkkoniemelle tänään avattava uusi vastaanottokeskus johon mahtuu 650 turvapaikanhakijaa. Keskus avataan Kirkkoniemen lentokentän yhteyteen.

Norja tiukentamassa sääntöjään

Norja yrittää ratkoa hankalaksi käynyttä turvapaikanhakijakysymystä nyt monella eri rintamalla. Keinovalikoimiin kuuluu sääntöjen tiukentaminen ja tiedotuskampanja sosiaalisessa mediassa.

Viesti on että, jokaiselle Norjaan tulijalle ei voida tarjota turvapaikkaa. Erityisesti viesti on suunnattu erityisryhmille kuten Venäjällä pitkään asuneille vierastyöläisille.

Norjaan tulijoiden joukossa on paljon niitä, jotka ovat asuneet Venäjällä jo pidempään ja aktivoituneet vasta tuoreimman kriisin myötä hakemaan turvapaikkaa.

Nyt Norjassa ihmetellään, millä perusteilla ja millä käytännön keinoilla heidät pitäisi erottaa muista turvapaikanhakijoista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.