Mainos

Nordealla palvelukatko: Nosta käteistä etukäteen

Pankkikonserni Nordean asiakkaiden on syytä varautua sunnuntaina yli puolen vuorokauden pankkipalveluiden katkoon. Sen aikana ei voi esimerkiksi nostaa käteistä, käyttää mobiilipankkia tai verkkopankkia. Kortilla maksaminenkin onnistuu vain osittain.

Katko pankkipalveluissa alkaa sunnuntaina aamuyöllä kello 4 ja jatkuu alkuperäisten suunnitelmien mukaan kello 18:aan.

Nordean liiketoimintajohtajan Jussi Mekkosen mukaan kortilla maksaminen onnistuu vain rajoitetusti kaupoissa ja kylmäasemilla.

– Pyrimme poikkeusjärjestelyillä mahdollistamaan pienehköt ostokset, esimerkiksi kaupassa käynnit ja auton tankkaukset. Kuitenkin tällöinkin korttien käytössä voi olla hitautta tai joitakin katkoksia.

Nordea on Mekkosen mukaan tiedottanut palvelukatkosta laajasti suurasiakkaille. Mukana on muun muassa huoltamoketjuja, öljyliikkeitä, kauppoja, kauppaketjuja, kauppakeskuksia ja taksidatayhtiöitä.

Katkon aikana käteinen on tietysti kovaa valuuttaa. Mekkonen ei kuitenkaan kehota ihmisiä nostamaan etukäteen valtavan suuria käteissummia ihan turvallisuussyistä.

– Jos sunnuntaina on esimerkiksi jokin kaupantekotilaisuus, kannattaisi myyjän kanssa neuvotella maksun maksamisesta vaikkapa katkoa ennen tai sen jälkeen, Mekkonen neuvoo. 

Harvinainen operaatio 

Palvelukatkon ajankohtaa mietittiin Mekkosen mukaan tarkkaan. Koska kyse on osasta isompaa hanketta, työt piti ajoittaa loppukevääseen.

– Halusimme välttää vapun, äitienpäivän ja koulujen loppumisviikonlopun. Jäljelle jäi kaksi ajankohtaa, ja tämä on toinen niistä.

Palvelukatkon aikana Nordea ottaa käyttöön lisää tietokonekapasiteettia ja uudistaa tiettyjä osia it-järjestelmistä. Työtä tehdään monissa eri osissa.

– Yksi valtavan isoista keskustietokoneistamme ja siihen liittyvät tallennuskoneet uusitaan. Lisäksi uusitaan tietoliikennekomponentteja, jotka hoitavat salausta ja tietoliikennettä.

Näin suuri operaatio on harvinainen. Vastaavanlaisesta on Mekkosen mukaan vuosia. Nyt katko kestää suunnitelmien mukaan 14 tuntia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.