Mainos

Nordea palauttaa Töölön asiakkaiden maksuja

Nordea on myöntänyt Töölön Matkatoimistolle luottoa. Luoton vakuutena ovat olleet matkatoimiston asiakkailleen maksamat laskut.

Nordea ilmoitti tänään, että se palauttaa Töölön Matkatoimiston asiakkaille näiden maksamia maksuja matkatoimiston konkurssin vuoksi menetetyistä matkoista.

Nordea on toiminut Töölön Matkatoimiston ns. factoring-rahoittajana, jolloin pankki on myöntänyt matkatoimistolle luottoa. Luoton vakuutena ovat olleet Töölön Matkatoimiston asiakkailleen maksamat laskut.

Asiakkaat ovat maksaneet laskut Nordealle, joka puolestaan on jo aiemmin tilittänyt vastaavan summan luottona Töölön Matkatoimistolle. Nordealla on siten merkittävä saatava Töölön matkatoimiston konkurssipesältä.

Töölön Matkatoimisto haettiin konkurssiin pari viikkoa sitten, kun sen kirjanpidossa tuli ilmi suuria epäselvyyksiä. Matkatoimiston konkurssin vuoksi jo maksetut matkat eivät pääosin toteudu.

Nordea arvioi palautusten aiheuttavan korkeintaan 5-7 miljoonan euron luottotappiot.

- Tämä on meille sen kokoinen summa, että sillä on jo asiallistakin merkitystä. Se on meidän tulosta vähentävä erä, pahoitteli yhtiön varatoimitusjohtaja Jukka M.S. Salonen.

Oikeuskäytännön mukaan asiakkailla on todennäköisesti oikeus saada Nordealle maksamansa suoritukset takaisin. Nordean mukaan tästä mahdollisuudesta on kuitenkin oikeustieteessäkin erilaisia käsityksiä, ja pankki harkitseekin nyt, lähteekö se hakemaan maksajan asemansa selvittämistä oikeudesta.

- Oikeusprosessista ei ole vielä päätetty. Toisaalta jos se etenisi korkeimpaan oikeuteen saakka, siitä tulisi ajallisesti erittäin pitkä prosessi eikä se vaikuttaisi enää tähän päätökseen (asiakkaille maksettaviin palautuksiin), Salonen sanoi.

Kuluttajien ennakkomaksujen palautushakemukset tulee Nordean mukaan osoittaa Kuluttajavirastolle, joka käsittelee ne yhdessä Nordea Rahoituksen kanssa. Yritysten ennakkomaksujen palautushakemukset käsittelee Nordea Rahoitus. Tarkemmat hakemusohjeet tulevat Kuluttajaviraston ja Nordea Rahoituksen kotisivuille lähiviikkoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.