Noora Rädyltä tiukka ulostulo: "Mulla on sellainen fiilis, että tulee vielä huikea kevät"

5:38
Pohtivan videopakina: Kumpi on konna, Pasi Mustonen vai Noora Räty?

Pekingin olympialaisiin nimetystä Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueesta ulkopuolelle jätetty maalivahti Noora Räty avautui satsauksistaan, jotka hän on tähän kauteen tehnyt.

Pasi Mustosen luotsaama Naisleijonat lähti Pekingiin ykkösveskarinaan Anni Keisala. Rädyn kanssa julkistakin sanasotaa käynyt Mustonen tarjosi maailman parhaisiin veskareihin lukeutuvalle konkarille kotiin jäätävän varaykkösmaalivahdin paikkaa, mutta kotiinsa Minneapolisiin matkustanut Räty ei ole tällä tietoa ollut tuon roolin vastaanottamisesta kiinnostunut.

Räty julkaisi tuoreeltaan Instagram-päivityksen, jossa hän kertoi tilanteestaan. Hän kirjoitti olympialaisten olleen suurin syy, miksi hän muutti syyskuussa Hämeenlinnaan, jossa hän pelasi Naisten Liigaa HPK:ssa. Samalla Räty kertoi tehneensä kirjaa.

– Halusin myös omalla panoksellani tuoda Naisten Liigalle lisää uskottavuutta ja näkyvyyttä. Toivottavasti onnistuin siinä.

Räty kiitti HPK:ta, että se pystyi tarjoamaan laadukkaat olosuhteet harjoitteluun ja haastetta peleissä. 

– Olen myös halunnut todistaa, että voit olla huippu-urheilija (ainakin jääkiekossa), vaikka sinulla on elämässä muitakin prioriteettejä. Kun elämä ei ole pelkkää suorittamista ja se on kentän ulkopuolella tasapainossa, niin silloin myös pelaamisesta nauttii ihan eri tavalla. Itse olen nauttinut tällä kaudella pelaamisesta enemmän kuin pitkään aikaan.

Rädyn kausi jatkuu Venäjän pääsarjassa pelaavan kiinalaisen KRS Vanke Rays Shenzenin maalivahtina ja hän alleviivaa olevansa kovassa iskussa.

– Treenasin ja kehitin itseäni syksyllä ja talvella n. 15-20 tuntia viikossa + pelit. Nautin siitä. Tavoitteena oli tietysti olla helmikuussa urani parhaassa vireessä ja sitä myös rehellisesti sanottuna olen. Olen fyysisesti, henkisesti ja pelillisesti kovassa kunnossa. Uskallan väittää, että paremmassa kuin Espoossa 2019 ja siellä meni pelit ihan ok. Tästä on siis erittäin hyvä siirtää katse kohti ammattikiekkoa, Venäjää ja toivottavasti mestaruustaistoa! Mulla on sellanen fiilis, että tulee vielä huikee kevät!

Räty avasi julkaisussaan myös tekemiään taloudellisia uhrauksia.

– Lyhyellä matikalla laskin, että muutto ja asuminen Suomessa kahden koiran kanssa maksoi minulle n. 20 000 e omista säästöistä. Noh, elämässä pitää ottaa riskejä, enkä kadu sitä. Sain mm. viettää paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, eikä sitä voi mitata rahassa. Pitää sit vaan keväällä ottaa kiekkoa kiinni ja kesällä tehdä pari tuntia lisää töitä! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja