Mainos

Nolo väärinkäsitys aiheutti paniikin lennolla – Wi-fi -yhteyttä luultiin terroriuhaksi

Australialaislentöyhtiö Qantasin  sisäisellä lennolla lauantaina Australiassa koettiin erikoinen väärinkäsitys.

West Australia -lehden mukaan naispuolinen matkustaja oli huomannut puhelimensa wi-fi-valikossa kyseenalaisesti nimetyn hotspot-yhteyden pian sen jälkeen, kun hän oli saapunut koneeseen lauantaina. 

Humoristiseksi tarkoitettu Mobile Detonation Device -niminen hotspot-yhteys (Matkapuhelimen Räjäytyslaite) sai naisen panikoimaan.

Nainen näytti löytänsä henkikunnalle, jotka puolestaan informoivat koneen kapteenia ja turvallisuudesta vastaavaa henkilöstöä.

Lehden haastatteleman matkustajan mukaan kapteeni ilmoitti lyhyesti matkustajille, että lento myöhästyisi, koska "laite" on löydetty koneesta ja se pitää löytää ennen lähtöä.

– Hän kertoi, että koneessa on laite, jonka nimi on uhkaava, eikä kone nouse ennen sen löytymistä, matkustaja kuvaili lehdelle.

Mystistä "laitetta" ei kuitenkaan löytynyt, ja kone sai luvan lähteä. Kokemus oli kuitenkin sen verran järkyttävä, että lähes 40 matkustajaa vaati päästä ulos koneesta ennen sen lähtöä.

Poisjääneiden matkustajien matkatavaroiden purkaminen viivästytti lennon lähtöä entisestään.

Qantas tiedotti myöhemmin, ettei koneessa ollut missään vaiheessa turvallisuusuhkaa. Kone laskeutui normaalisti Perthin lentokentälle kaksi tuntia myöhässä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.