Nokian puhelin lähetti tietoja Kiinaan – valmistaja myöntää MTV:lle: Yhteen puhelinerään päätyi virheellinen ohjelmisto

Puhelinyhtiö HMB Global myöntää, että osa Nokian 7 Plus -puhelimista yrittivät lähettää dataa ulkopuoliselle palvelimille, mutta vakuuttaa, että mitään henkilöön yhdistettävissä olevia tietoja ei ole jaettu kolmansien osapuolien kanssa.

Aiemmin Norjan yleisradioyhtiö NRK uutisoi, että jotkin Nokian 7 Plus -matkapuhelimet välittivät säännöllisesti dataa Kiinaan. NRK:n selvityksen mukaan data siirtyi Kiinan valtio-omisteisen China Telecomin palvelimelle.

Nyt HMD Global kertoo MTV Uutisille, että yhteen puhelinerään oli päätynyt virheellinen aktivointiohjelmisto. Ohjelmisto oli tarkoitettu käytettäväksi toisessa maassa.

Virheen vuoksi puhelimet yrittivät lähettää aktivointitietojaan kolmannen osapuolen palvelimelle. Puhelinvalmistaja kertoo havainneensa virheen ja vaihtaneensa ohjelmistopakettiin oikean maaversion, joka on valmistajan mukaan lähetetty kaikkiin virheellisiin puhelimiin.

Valmistajan mukaan lähes kaikki käyttäjät ovat jo ladanneet uuden, oikean maaversion, mutta HDM Global kehottaa silti käyttäjiä tarkistamaan puhelimestaan, että viimeisin päivitys on tehty.

HMD Globalin mukaan tietoja ei koskaan prosessoitu missään, eikä tietojen perusteella yksittäisiä henkilöitä voida tunnistaa.

Lue myös:

    Uusimmat