Nokian osakekurssi voimakkaassa laskussa –  yhtiö pelkää sakkoja Yhdysvalloissa

Nokialta odotettua parempi tulos 2:02
Videolta voit katsoa uutisjutun Nokian tuloksesta.

Nokian kurssi on ollut perjantaina voimakkaassa laskussa Helsingin pörssissä. Yhtiön osakekurssi oli yli 7 prosenttia pakkasen puolella iltapäivällä.

Mahdollisena syynä pidetään Nokian eilen Yhdysvaltain arvopaperiviranomaiselle toimittamaa raporttia, jossa yhtiö kertoo pitävänsä mahdollisena, että sitä odottavat oikeusseuraamukset perintönä vuoden 2015 Alcatel-Lucent-kaupasta. Nokia pitää sakkorangaistuksia mahdollisena.

Epäselvyyksiä yrityskaupassa

Mahdollisten rangaistusten syynä ovat yhtiöiden integraatiossa ilmi tulleet epäselvyydet Alcatel-Lucentin toiminnassa.

– Integraatioprosessimme aikana on tullut ilmi tiettyjä huolta herättäviä piirteitä entisen Alcatel-Lucentin liiketoiminnassa. Olemme käynnistäneet sisäisen tutkinnan ja kertoneet tapauksesta asianmukaisille viranomaisille vapaaehtoisesti, ja teemme heidän kanssaan yhteistyötä, Nokia kirjoittaa raportissaan sivulla 74.

– Asian ratkaisusta voi seurata rikos- tai siviilioikeudellisia seuraamuksia, joihin kuuluu sakkorangaistusten mahdollisuus, millä voi olla haitallinen vaikutus liiketoimintaamme, tavaramerkkiimme, maineeseemme ja taloudelliseen asemaamme, raportti jatkaa.

Lue myös: 

Raportissa ei kuvailla tarkemmin Alcatel-Lucentin toiminnan epäselvyyksiä. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

Nokia osti ranskalaisen verkkoyhtiö Alcatel-Lucentin kokonaisuudessaan 15,6 miljardin euron hintaan vuonna 2015.

Juttua täydennetty kello 15.04.

Lue myös:

    Uusimmat