Mainos

Nokialta odotetun kaltainen tulos

Matkapuhelinjätti Nokian huhti-kesäkuun tulos oli odotetun kaltainen. Yhtiön osakekohtainen tulos oli toisella vuosineljänneksellä 0,11 euroa. Uutistoimisto Reutersin haastattelemat analyytikot odottivat tulokseksi niin ikään 0,11 euroa osaketta kohden. Viime vuonna osakekohtainen tuotto oli 0,15 euroa, eli laskua tapahtui 27 prosenttia.

Nokian tulos ennen veroja oli huhti-kesäkuussa 586 miljoonaa euroa. Vuosi sitten vastaava tulos oli 728 miljoonaa euroa. Luvut ovat Nokian käyttämiä vertailukelpoisia ei-ifrs-tuloksia.

Nokian liikevaihto nousi toisella vuosineljänneksellä yhden prosentin viime vuoden vastaavasta ajasta. Liikevaihtoa huhti-kesäkuussa kertyi 10 miljardia euroa.

Nokian matkapuhelinten keskihinta laski toisella neljänneksellä 61 euroon. Tammi-maaliskuussa keskihinta oli 62 euroa. Reuters haastattelemat analyytikot ennustivat keskihinnaksi 59 euroa.

Yhdistelmälaitteita eli älypuhelimia ja mobiilitietokoneita Nokia myi huhti-kesäkuussa 24 miljoonaa kappaletta. Tammi-maaliskuussa vastaava määrä oli 21,5 miljoonaa ja vuoden 2009 toisella neljänneksellä 16,9 miljoonaa laitetta.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.