Mainos

Nokialta odotettavissa kovia valttikortteja Lumian kameraan liittyen - katso videot

Torstaina Nokia ilmoitti suuresta kiristyskuurista, jonka myötä työt loppuvat Suomessa 3 700 yhtiön työntekijältä.

Irtisanomisten jalkoihin jäi uutinen, jossa Nokia kertoi hankkivansa Ruotsin Lundissa päämajaansa pitävän, valokuvausohjelmistoja suunnittelevan Scaladon tietotaidon ja sen kehittämät teknologiat. Nokian palvelukseen siirtyy samalla Scaladosta 50-60 työntekijää.

Nokia ei ole hankkimassa Scaladoa täysin itselleen, vaan Scalado AB:n velvoitteet myös sen muita asiakkaita kohtaan jatkuvat.

Hankintaan liittyvistä tarkemmista ehdoista ei ole kerrottu.

Scalado on keskittynyt digitaalisen valokuvauksen teknologioihin, ja yhtiö on toiminut Nokian kanssa yhteistyössä jo vuosia. Myös monet muut puhelinvalmistajat, kuten HTC ja Samsung ovat olleet yhteistyössä Scaladon kanssa.

Scaladon mukaan sen kehittämiä tekniikoita on käytössä jo yli miljardissa mobiililaitteessa ympäri maailman.

Yhtiö kehuukin, että kun ihminen käyttää kamerapuhelinta, niin luultavimmin hänellä on käsissään samalla Scaladon kehittämää kuvankäsittelyteknologiaa.

Lumian kamerasta halutaan houkuttelevampi

Nokian hankinnan tarkoituksena on parantaa tulevien Lumia-älypuhelimiensa valokuvausominaisuuksia.

Keväällä yhtiö esitteli Barcelonan mobiiliteknologiamessuilla Nokia 808 PureView -"superkamerapuhelimen", jossa on hulppea 41 megapikselin kamerasensori. Puhelimella otetut kuvat ovatkin erittäin vaikuttavan näköisiä.

Sama innostusta herättänyt kamerateknologia on tarkoitus ottaa käyttöön tulevissa Lumia-puhelimissa. The Inquirer-verkkosivustolla pohditaan, että Scalado-hankinta antaa nyt oman lisänsä Lumian kameraan kohdistuviin odotuksiin.

Teknologiasivusto Gizmodo toteaa, että PureView-teknologian rantautuminen Lumia-mallistoon on hyvä asia, sillä nykyisten Lumia-mallien kamerat eivät ole pärjänneet esimerkiksi Applen iPhone 4S:n tai HTC One X:n kameroille.

Eli mitä on luvassa?

Vuonna 2000 perustetulla Scaladolla on hallussaan useita kuvankäsittelyteknologiaan liittyviä patentteja. Yhtiö on kehittänyt erilaisia teknologioita niin kuvien ottamiseen, katsomiseen, editoimiseen kuin niiden jakamiseenkin.

Kehitystyön yhtenä huomion kohteena on ollut akun ja muistiresurssien minimaalinen kuluttaminen sekä älypuhelimissa että halvemman hintaluokan luureissakin.

Scalado on kehittänyt muun muassa ominaisuuden, jonka avulla napatuista valokuvista voi helposti poistaa kuvaan sattuneita ohikulkijoita.

Oheisen esittelyvideon perusteella Scalado Remove -teknologia tuntuu toimivan erittäin sujuvasti.

Scalado Removen odotettiin tulevan Android-puhelimien käyttöön, mutta The Inquirer arvelee, että ominaisuus olisikin nyt tulossa yksinoikeudella Nokian Lumia-mallistoon.

Toinen mielenkiintoinen editointisovellus on Scaladon viime vuonna julkaisema Rewind, jossa useita kameraotoksia yhdistämällä saadaan luotua ihmisistä sellainen ryhmäkuva, jossa kaikki osanottajat ovat edustavimmillaan:

Tämäntyyliset toteutukset yhdistettynä tarkkaan kameraan ovatkin varmasti erinomaisia myyntivaltteja. Nokialta voidaan siis tulevaisuudessa odottaa puhelimia, joilla otettuja supertarkkoja kuvia voidaan käsitellä ja parannella tehokkailla sovelluksilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.