Mainos

Nokia veti pörssin vahvaan nousuun

Nokian osakkeiden hinnat kääntyivät tänään julkistetun osavuosituloksen jälkeen pörssissä tukevaan nousuun. Nokian vilkastuneen kysynnän seurauksena kurssinousu tarttui myös muihin osakkeisiin, ja kaikki osakelistan toimialat vahvistuivat.

Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat kohenivat keskimäärin 2,9 prosenttia. Nokian painoarvoa rajoittavassa Hex-portfolioindeksissä nousu jäi kuitenkin 1,6 prosenttiin. Pörssin osakevaihto oli 611 miljoonaa markkaa, josta Nokian osuus oli 407 miljoonaa.

Nokian molempien osakkeiden hinnat käväisivät enimmillään 183 markassa, mutta viimeiset kaupat yhtiön molemmilla osakkeilla tehtiin 181 markan kurssiin. A-osake kallistui edellispäivästä 17 ja K-osake 18 markkaa.

Muun teollisuuden toimialaindeksi vahvistui pääosin Nokian nousun ansiosta 5,8 prosenttia. Nokian lisäksi toimialan osakkeista kallistuivat Aspon, Hartwallin ja Orionin osakkeet. Nokian suuren komponenttitoimittajan Aspon päätöskurssi nousi 9,50 markkaa 143 markkaan, Hartwall kallistui neljä markkaa 104 markkaan ja Orionin osakkeet 3-4 markkaa, A-osake 156 markkaan ja B-osake 154 markkaan.

Amerin osake jatkoi vahvaa nousuaan myös tänään. Amerin osakkeita vaihtui päivän aikana 68 miljoonan markan arvosta, ja osakkeen hinta kohosi viisi markkaa 104 markkaan. Päivän muita vahvoja nousijoita olivat Pohjolan molemmat osakkeet, Siljan osakkeet sekä teollisuudessa Metran ja metsäyhtiöiden osakkeet.

Pörssin kokonaisvaihto nousi Nokian voimakkaan vaihdon seurauksena 611 miljoonaan markkaan. Nokian ja Amerin jälkeen vaihtokärjessä oli UPM-Kymmene 22 miljoonalla markalla. Metsä-Serlan vaihto oli lähes kymmenen miljoonaa ja Meritan runsaat yhdeksän miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.