Mainos

Nokia testasi uutta tekniikkaa kännykkään: Toimi tehokkaimmin Keniassa

Nykyisten älypuhelimien suuri virrantarve on aiheuttanut ongelmia akun kestolle. Moni on kokenut karvaasti sen tosiasian, että älypuhelin täytyy laittaa kerran vuorokaudessa lataukseen pelkän peruskäytön jälkeen. Tämä on tehnyt älypuhelimista erittäin riippuvaisia pistorasioista ja latausjohdoista. Matkapuhelinjätti Nokia on lähestynyt ongelmaa tutkimalla aurinkoenergian käyttöä kännykässä.

Nokia Conversations -blogissa todetaan, että projektin tarkoituksena oli arvioida aurinkoenergian käytön helppoutta ja toteuttamiskelpoisuutta kännyköiden lataamisessa.

Nokia kehitti projektia varten prototyyppipuhelimen, jonka taustaan oli liitetty aurinkopaneeli. Laitetta testattiin viime kesänä erilaisissa ympäristöissä. Kahta puhelinta testattiin pohjoisella napapiirillä, yhtä Etelä-Ruotsissa, yhtä Keniassa ja yksi puhelin seilaili Itämerellä.

Saatujen tulosten mukaan kännykän lataaminen taakse kytketyn aurinkopaneelin avulla on mahdollista, joskin haastavaa.

Varovaisesti aseteltuna testipuhelimet kykenivät saamaan tarpeeksi energiaa pysyäkseen valmiustilassa. Puheaikaa saavutettiin kuitenkin vain erittäin rajallinen määrä. Blogissa todetaan, että hyvin toimivaan ratkaisuun on vielä matkaa.

Puhelimen taustan pieni koko on suurin haaste energian keräämisessä. Myös sääolosuhteilla ja valon voimakkuudella on luonnollisesti merkitystä.

Helpoimmin ja tehokkaimmin virtaa auringosta saatiin Keniassa. Napapiirillä puolestaan lataus on ongelmallisinta, sillä kesäaikaankin aurinko paistaa liian matalalta. Mikäli puhelimen käyttäjä liikkuu paljon, puhelin ei kykene keräämään riittävästi aurinkoenergiaa. Yksittäinen testiennätys tehtiin kuitenkin juuri napapiirillä, kun laitteen testaaja asetti puhelimen siten, että sillä varta vasten seurattiin auringon liikettä päivän aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.