Mainos

Nokia takoi odotetun tuloskasvun

Nokia on tehnyt jälleen voitollisen tuloksen. Sen markkinaosuus kuitenkin kaventui yhdellä prosenttiyksiköllä, sillä myynnin kasvu jäi pienemmäksi kuin pahimmalla kilpailijalla Motorolalla.

Maailman suurin matkapuhelinyhtiö Nokia takoi vuoden toisella neljänneksellä reippaan, mutta odotetun tulosparannuksen. Nokian tulos ennen veroja oli huhti-kesäkuussa lähes 1,6 miljardia euroa. Viime vuonna samaan aikaan tulos oli 1,1 miljardia euroa.

Liikevaihdoksi Nokia kokosi 9,8 miljardia euroa. Lisäystä viime vuoden toisesta neljänneksestä tuli runsaat 20 prosenttia.Myynnin kasvu jäi kuitenkin pienemmäksi kuin sen pahimmalla kilpailijalla Motorolalla.

Yhtiöt arvioivat, että vuoden toisella neljänneksellä Motorolan markkinaosuus kasvoi 22 prosenttiin, mutta Nokian markkinaosuus kaventui yhdellä prosenttiyksiköllä 34 prosenttiin. Matkapuhelinmarkkinat ovatkin yhä selvemmin kahden kauppa.

Kännykkämyynti kasvoi

Nokia menetti markkinoita Pohjois-Amerikassa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa ja Lähi-idässä. Yhtiö selittää kappalemääräisen myynnin laskua Pohjois-Amerikassa sillä, että eräs prepaid-markkinoilla toimiva asiakas peruutti merkittävän tilauksen.

Markkinaosuus kasvoi edelleen Euroopassa, Kiinassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella, mutta se ei kompensoinut menetyksiä. Nokia myi huhti-kesäkuun aikana 78,4 miljoonaa matkapuhelinta. Se on neljä prosenttia enemmän kuin tammi-maaliskuussa.

Nokian matkapuhelinten myynti Pohjois-Amerikassa ja Latinalaisessa Amerikassa oli varsin heikkoa verrattuna Motorolan lukuihin. Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja kasvatti huhti-kesäkuussa rajusti matkapuhelinmyyntiään, erityisesti Aasiassa. Motorolan tulos vuoden toisella neljänneksellä ylittikin selvästi odotukset.

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo sanoi tulosjulkistuksen jälkeen puhelinkonferenssissa, että pärjätäkseen kilpailussa Nokian pitää parantaa matkapuhelimiensa muotoilua ja tehdä niistä ohuempia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.