Nokia rakentaa uudet toimitilat Ouluun: "Suomi edelleen tärkeä"

Nokia kertoo rakentavansa uudet toimitilat Ouluun Linnanmaalle.

Toimitilat kattavat tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja. Niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2025 aikana. Rakennustöiden on määrä käynnistyä ensi kesänä.

Nokian mukaan Suomi on yhtiölle edelleen tärkeä tutkimus- ja tuotekehitysmaa. Yhtiö palkkaa tälläkin hetkellä lisää tutkimus- ja tuotekehitysosaajia Ouluun, Tampereelle ja Espooseen.

–  Pysyäksemme edelläkävijöinä myös tulevaisuudessa tarvitsemme Ouluun toimitilat, jotka yhdistävät huipputeknologian ja tulevaisuuden joustavat työskentelytavat, sanoo tiedotteessa Erja Sankari Nokian Oulun-yksiköstä.

Sankari toimii Nokian mobiiliverkkojen globaaleista toimitusketjuista vastaavana johtajana.

"Erittäin hieno päivä Oululle"

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala luonnehtii päätöstä erittäin hienoksi päiväksi Oululle ja koko Pohjois-Suomelle.

–  Nokialla on Oulussa merkittävä rooli, ja tällä päätöksellä on positiivinen vaikutus koko alueen elinkeinoelämään ja paikalliseen yritysekosysteemiin, Laajala arvioi.

Nokia työllistää Suomessa yli 6  000 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Yhtiö on palkannut Suomeen vuosina 2018–2020 noin 1 200 työntekijää vakituisiin työsuhteisiin.

Lisäksi tänä vuonna Nokia on rekrytoinut lähes 500 työntekijää suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin.

Lue myös:

    Uusimmat