Mainos

Nokia ja Alcatel-Lucent yhdistyvät

Nokia ja Alcatel-Lucent ovat vahvistaneet, että ne aikoivat yhdistyä.

Stubb: Nokian kasvu-ura tietää hyvää

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo, että Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyminen on hyvä uutinen sekä Nokialle että Suomen ja Ranskan väliselle yhteistyölle.  

– Kyseessä on selvästi uusi Nokia, josta on muodostumassa yksi maailman suurimmista verkkotoimittajista ja -toimijoista. Nokia on selvästikin kasvu-uralla, kumisaappaista on pitkä matka verkkoihin, Stubb sanoi eduskunnan vaalikauden päättäjäisissä Finlandia-talolla.  

Stubbin mukaan  tämä tietää hyvää myös Suomessa oleville toiminnoille ja työpaikoille.  

Stubb kertoi viestitelleensä asiasta sekä Ranskan pääministerin että Nokian johdon kanssa.  

– Kun yrityksellä säilyy päämaja Suomessa ja kun yritys on kasvu-uralla, niin sehän on ilman muuta selvää, että se tulee kasvamaan myös täällä Suomessa.  

Nokia ostaa kaikki Alcatel-Lucentin liikkeeseen laskemat osakkeet. Yhdistyneen yhtiön nimi on Nokia ja sen pääkonttori on Suomessa.  

Hallituksen puheenjohtajana olisi Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja toimitusjohtajana Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri.  

Yhtiöt kertovat solmineensa asiasta yhteisymmärryssopimuksen.  
Nokia tarjoaa julkisessa osakevaihtotarjouksessa 0,55 uutta Nokian osaketta jokaisesta Alcatel-Lucentin osakkeesta. Alcatel-Lucentin arvo on siten 15,6 miljardia euroa.  

Molempien yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet ehdotetun transaktion ehdot. Kaupan odotetaan toteutuvan ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Edellytyksenä on vielä muun muassa Nokian osakkeenomistajien hyväksyntä.  

Nokia ja Alcatel-Lucent uskovat, että uusi yhtiö pystyy kehittämään uutta teknologiaa, jota olisivat 5G, IP- ja ohjelmisto-ohjatut verkot, pilviteknologia, analytiikka sekä sensorit ja kuvantaminen. Yhdistyneessä yhtiössä on yli 40 000 tuotekehitystyöntekijää.  

Alcatel-Lucentin osakkeenomistajat omistaisivat uudesta yhtiöstä noin 33,5 prosenttia ja Nokian osakkeenomistajat noin 66,5 prosenttia.  

Samassa yhteydessä Nokia ilmoitti, että se harkitsee paikannusliiketoiminnan eli Heren myymistä. Yhtiö kertoo läpikäyvänsä erilaisia strategisia vaihtoehtoja, joista myyminen on yksi.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.