Mainos

Noin 40 000 vaatii seksirikostuomioiden tiukentamista

Lähes 40 000 suomalaista vaatii seksuaalirikostuomioiden tiukentamista. Vetoomuksen laittoi liikkeelle savonlinnalainen perhekoti-isä Kimmo Käärmelahti, jokakeräsi nettiadressiin nimet kolmessa kuukaudessa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) kertoi vastaanottaessaan adressia, että ministeriö on jo käynnistänyt tutkimuksen, jossa käydään läpi tällä vuosituhannella lasten hyväksikäytöstä annetut tuomiot. Myös lasten houkuttelu internetissä on tulossa rangaistavaksi.

Käärmelahden kokoaman vetoomuksen allekirjoittajat kokevat, etteivät tuomiot seksuaalirikoksista ole oikeassa suhteessa uhrien kärsimysten kanssa.

Tutkittua tietoa tuomioista on vähän. Oikeusministeriön osastopäällikkö Jarmo Littusen mukaan alustavasti tiedetään vain, että tuomiot lasten hyväksikäytöstä ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 1999. Tuolloin lainkiristys toi rangaistavaksi sellaisia tekotapoja, joista ei aiemmin tuomittu. Kynnys ilmoittaa epäilyistä poliisille on myös laskenut. Nämä selittävät Littusen mukaan tuomioiden määrän kasvua.

Tuomioita käy nyt läpi Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos. Tutkimuksen odotetaan valmistuvan syksyksi.

Samassa tilaisuudessa oikeusministeri Brax sai myös Ilta-Sanomien keräämän adressin, jossa yli 100 000 suomalaista vetosi turvallisen lapsuuden puolesta. Adressissa päättäjiä vaaditaan selvittämään, ovatko lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä annetut tuomiot linjassa muiden rikostuomioiden kanssa. Allekirjoittajat toivovat myös lisää voimavaroja ehkäisevään työhön ja rikosten uhreiksi joutuneiden lasten terapiaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.