Nizzan veitsi-iskun silminnäkijä: "Näimme suuren poliisijoukon ja kuulimme laukauksia" – Macron: Emme taivu terrorismin ja hulluuden edessä

3:32
Nizzassa on tapahtunut veitsi-isku, jossa on kuollut ainakin kolme ihmistä ja haavoittunut useita – välikohtausta tarkkaan seurannut ulkomaantoimittaja Kalle-Ville Lahtinen kertoo veriteon taustat

Nizzan veitsi-iskun tapahtumapaikalla vieraillut Ranskan presidentti Emmanuel Macron vannoo, ettei maa taivu terrorismin edessä.

– Jälleen kerran Ranska joutui islamistisen terrorismin ja hulluuden hyökkäyksen kohteeksi, presidentti sanoi kansainvälisen median mukaan.

Kolme henkeä vaatineesta veitsi-iskusta on saatu päivän mittaan uusia tietoja.

Ilmeisesti eräs iskun tapahtuma-alueella ollut sivullinen oli onnistunut tekemään hälytyksen iskusta Nizzaan rakennetun erityisen hälytyskanavan kautta.

Choleksi kutsuttu silminnäkijä kertoo BBC:lle kuulleensa useiden ihmisten huutavan kadulla.

– Näimme ikkunoista suuren poliisijoukon saapuvan paikalle ja tämän jälkeen kuulimme laukauksia, useita laukauksia, silminnäkijä kuvaa tapahtumia.

Journalismia opiskeleva Tom Vannier kertoo BBC:lle, että ihmiset itkivät kaduilla hyökkäyksen jälkeen.

Iskun tekijä selvisi poliisin luodeista elossa ja hän on viranomaisten hallussa. Ranskassa on ollut muutoinkin levoton päivä. Poliisi ampui veistä heiluttaneen miehen Avignonin kaupungissa.

Lyonissa poliisi puolestaan pidätti veitsellä aseistautuneen afganistanilaistaustaisen miehen.

Myös Turkin hallinto on tuominnut iskun selväsanaisesti, vaikka Ranskan ja Turkin välit ovat ajautuneet viime aikoina pohjamutiin.

Jutun lähteet: MTV Uutiset, CNN, BBC ja STT.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja