Mainos

Nissanin sähköauto on liikkuva vara-akku, jolla omistaja voi tienata rahaa

Nissanin sähköautot muuttuvat sähköverkkoa tukeviksi liikkuviksi energiavarastoiksi.

Nissan tuo loppuvuodesta markkinoille akun, joka pienentää kotona autoaan lataavan sähkölaskua.

Akku tasaa sähkön vuorokauden aikaisia hintamuutoksia ladaten akkuja halvemman sähkön aikaan. Se voi myös varastoida talon tuottamaa uusiutuvaa energiaa.

Akun omistaja, yksityinen tai yritys, voi käyttää varastoimansa energian itse tai myydä sen takaisin sähköverkkoon. Käyttämättä jäänyt energia voidaan syöttää takaisin sähköverkkoon kotien, toimistojen, koulujen ja sairaaloiden käyttöön

Jos kaikki Isossa-Britanniassa rekisteröidyt 18 000 Nissanin sähköautoa liitettäisiin sähköverkkoon, niiden tuottama sähkö vastaisi 180 megawatin voimalaa.

Potentiaalinen energiantuotanto nousee Nissanin mukaan peräti 370 gigawattiin, jos oletetaan, että tulevaisuudessa kaikki Ison-Britannian teillä liikkuvat autot ovat sähkökäyttöisiä.

Tämä kapasiteetti riittäisi täyttämään kolmen Ison-Britannian, Saksan tai Ranskan kokoluokkaa olevan maan sähköntarpeen.

Xstorage-akut valmistetaan teknologiayhtiö Eatonin kanssa vanhoista Nissanin sähköautoissa käytetyistä akuista. Kun akut eivät enää palvele ajoneuvokäytössä, voidaan niitä käyttää vielä jopa 12 vuotta sähkövarastoina.

Kotiakku kootaan 12 Nissanin sähköauton akkumoduulista. Noin 4 000 euron hintaisen akun kapasiteetti on 4,2 kilowattituntia.

Teslan Powerwall-järjestelmä toimii vastaavalla tavalla.

Lähde: Nissan

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.