Niskalan tuomariosumaa ei pidetty tahallisena

Jääkiekon SM-liigan kurinpitäjä Jarmo Muukkonen ei katsonut Lukon Janne Niskalan laukoneen kiekkoa tahallaan päin ottelun erotuomaria 16. lokakuuta pelatussa SaiPa-Lukko-ottelussa.

Niskala laukaisi kiekon aloituksesta päätuomari Aleksi Rantalan jalkaan. Toista erää oli pelikellossa tuolloin jäljellä kuusi sekuntia. Niskala tähtäsi kiekon kohti maalivahti Jarmo Myllystä, mutta se osui suoraan Rantalaan. Niskala kiisti tuomariosuman tahallisuuden.

Ottelun erotuomariraportin mukaan "Niskala katsoo päätuomaria suoraan silmiin ja nostaa mailansa. Kova lyöntilaukaus osuus suoraan päätuomaria polven alapuolelle. Teko on täysin tahallinen ja tarkoituksen omainen." Muukkonen ei kuitenkaan yhtynyt tähän näkemykseen katsottuaan tapauksen videolta ja kuultuaan Niskalaa sekä SaiPan maalia vartioinutta Myllystä. Muukkosen mukaan Niskalan tekoa ei voida varmuudella tulkita tahallaan tehdyksi.

Niskala sai tuoreeltaan tapauksen tiimoilta ottelurangaistuksen. Siitä seuraa yksi ottelu pelikieltoa. Niskala kärsii pelikieltonsa 19.10. pelattavassa ottelussa Ässät-Lukko. Lisärangaistusta Niskala ei saa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat