Nina Tapio on käynyt läpi katastrofaalisen vuoden: "Pimeää ja synkkää sekä taloudellisesti haastavaa pärjätä"

Nina Tapio menetti suuren osan töistään ja tuloistaan katastrofaalisen vuoden aikana. 

Laulaja Nina Tapio, 49, on useiden muusikkokollegoidensa tavoin käynyt läpi erittäin haastavan vuoden. We Will Rock You -musikaalia tähdittävä Tapio kertoo MTV Uutisille, että alan epävarmuus on vaikuttanut häneen vahvasti. Peruttujen keikkojen määrä on noussut todella suureksi Tapion osalta.

– Mulla pelkästään peruttuja keikkoja on ollut yli 150, saatika kun ei ole uusia pyydetty, kun kukaan ei pyydä minnekään, Tapio kertoo. 

Useat aiemmin sovitut ja sittemmin viivästyneet työt menevät myös nyt Tapion, kuten monienkin muiden tapahtumatyöntekijöiden kohdalla ristiin ja päällekkäin. Taukoja töiden välillä on toisinaan todella paljon, toisinaan montaa projektia saa olla tekemässä samaan aikaan. 

Myös Tapion oma mielenterveys on ollut koetuksella. Tilanteen alkaessa riitti vielä uskoa siihen, että poikkeustilanne selätetään pian. Vuoden 2020 syksyllä nähtiinkin toiveikas hetki, jolloin töitä sai tehdä, mutta pian sen jälkeen koronapandemiatilanne paheni jälleen. 

– Viime talvi oli todella raskas siitä joulukuusta etenpäin, kun ei oikeasti ollut mitään ja tietysti pimeää ja synkkää sekä taloudellisesti haastavaa pärjätä. Sitten se epävarmuus edelleen, kun ei tiedä, että saadaanko me ikinä tätä tautia kokonaan pois. 

– Rokotuksia olen kuumeisesti odottanut ja olen nyt saanut ensimmäisen rokotuksen ja toivon, että kaikki ihmiset ottaisivat ne rokotukset. 

We Will Rock You -musikaalissa Tapio nähdään Killer Queenin roolissa, jonka sielunelämä ei ole hänelle itselleen lainkaan ominainen: Killer Queen on maailman ilkeä valtias, joka haluaa ottaa kaikilta lapsilta pois mielikuvituksen sekä musiikin vapauden. Ainoat kappaleet, mitä koko planeetalla voi soittaa, ovat vain ne muutamat, jotka hän päättää – eikä niihin todellakaan lukeudu rock-musiikki. 

Kokeneena esiintyjänä Tapio hekumoi päästessään esittämään Queen-yhtyeen kappaleita, joiden ympärille musikaali rakentuu. 

– Ovathan Queenin biisit mielettömiä sävellyksinä ja Freddie Mercury oli ihan tajuttoman hieno laulaja, halleluja ja nostan hattua kolme kertaa hänelle. Ei tietysti pidä ajatella, että pitää lähteä imitoimaan, sillä siihen ei pysty, vaan voi sitten tehdä vähän omalta kantilta. 

Kesällä töiden lisäksi Tapio kertoo aikovansa viettää paljon aikaa kotiaan laitellen sekä lastensa kanssa touhuillen. 

– 9-vuotiaani kanssa tietysti, hänen touhujensa parissa sekä olen aika paljon ollut tekemisissä aikuisten tyttärieni kanssa. Aika perhekeskeistä olemista sitten tämän lisäksi. 

– Varmaan olen aika paljon kotona, mulla on omakotitalo ja siellä on vähän remontti kesken, mutta muuten puutarhahommia. Niitä riittää ja niitä rakastan, niin varmaan pääosa kesästäni menee siinä. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja