Nimi muistiin, tätä kysytään pubivisoissa! Täysin tuntematon NBA-pelaaja voittanut mestaruuden uransa jokaisella kaudella

Torontossa riehakkaat voitonjuhlat Raptorsin historallisen mestaruuden ratkettua 1:13
Torontossa riehakkaat voitonjuhlat Raptorsin historallisen mestaruuden ratkettua.

Suurelle yleisölle täysin tuntematon Patrick McCaw kirjoitti nimensä NBA-historiankirjoihin juhlimalla mestaruutta kolmella peräkkäisellä kaudella.

Vuonna 2016 NBA:han varattu 23-vuotias McCaw pelasi kaksi edellistä kautta Golden State Warriorsin mestaruusjoukkueen riveissä. Mikään joukkue ei tarjonnut McCaw'lle viime kauden jälkeen sopimusta, kunnes juuri ennen vuodenvaihdetta koko NBA:n surkein joukkue Cleveland Cavaliers nappasi hänet vapailta markkinoilta. Se tarina ei kestänyt pitkään, sillä vain kolmen ottelun jälkeen Cleveland näytti hänelle ovea.

Mutta Toronto Raptorsille McCaw lopulta kelpasi. Hän pelasi loput runkosarjasta reilun 13 minuutin peliaikakeskiarvolla ja pääsi kentälle pudotuspeleissä – myös finaalisarjassa. Viime yönä McCaw pääsi taas juhlimaan mestaruutta Toronton kaataessa Golden Staten otteluvoitoin 4-2.

McCaw on NBA-historian kolmas pelaaja, joka voittaa peräkkäiset mestaruudet eri joukkueissa. Hän on ensimmäinen kolme mestaruutta peräkkäin voittanut pelaaja vuosien 2000-02 Kobe Bryantin, Shaquille O'Nealin ja muiden Los Angeles Lakersin pelaajien jälkeen. Ja etenkin seuraavan knopin takia nimi kannattaa pistää muistiin: McCaw on NBA-historian ensimmäinen pelaaja, joka voittaa uransa kolmella ensimmäisellä kaudella mestaruuden useamman kuin yhden joukkueen paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat