Nimi mieleen! 18-vuotias NHL-lupaus Jani Nyman nousi jo liigatasolla sankarirooliin

Voittomaalikilpailu: Ässät - Ilves 4:50
Videolla Ässät-Ilves-ottelun voittomaalikilpailu.

Porin Ässien alkukauden vaikeimpia asioita jääkiekkoliigassa on ollut saada ylivoimapeli toimimaan. Ylivoimamaaleja on neljässä pelissä kertynyt tilastoihin yksi. Vastaavasti Ilves ei ole tällä kaudella alivoimalla maalia omiin päästänyt.

Keskiviikon Ilves-ottelussa tamperelaisilla oli patapaitojen erikoistilanteiden parhaat paikat. Yksi niistä johti Santeri Virtasen tekemään alivoimamaaliin. Virtanen iski kauden avausmaalinsa, ja vuonna 2004 syntynyt Jani Nyman koko liigauransa ensimmäisen osuman.

– Hänellä on niiden tekemiseen poikkeuksellisia kykyjä. Valmennuksella ja kovalla työllä Nyman ottaa varmasti paikkansa Suomi-kiekon kartalla, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä totesi.

Viisi edellistä keskinäistä runkosarjapeliä päättyi Ilveksen voittoon. Nyman varmisteli kuudennen, kun Ilves lopulta voitti 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0). Nyman oli kuudessa parissa ainoa onnistuja.

Jos Ässien ylivoimapeli on takkuillut, Ilves onnistui silläkin osa-alueella.

– Ensimmäinen 40 minuuttia ei ollut sen näköistä peliä kuin halusimme, mutta erikoistilanteet pitivät meidät tuloksessa kiinni, Myrrä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat