Nimetön lähde paljastaa uuden linjauksen EM-jalkapallosta – WHO: Virusta ei saada kuriin ajoissa

Minkälaiset ovat koronaviruksen yhteiskunnalle aiheuttamat kustannukset? 8:01
Millaiset kustannukset koronaviruksen leviäminen aiheuttaa yhteiskunnalle?

Uefa vaatii järjestäjämailta vakuutuksia, että se voi järjestää kolmen kuukauden kuluttua pelattavat jalkapallon EM-kisat aikataulussa koronaviruksesta huolimatta.

Maailman terveysjärjestö WHO:n suosituksen perusteella Uefassa uskotaan, että kisajärjestäjiksi valitut kaupungit ovat kelpoisia, jos vain niiden terveydenhuollon resurssit ovat tarpeeksi kattavat ottamaan vastaan tuhansien kisaturistien aiheuttaman mahdollisen kysyntäpiikin.

Edellä kerrotut tiedot uutistoimisto AP:lle on kertonut nimetön lähde.

EM-kisat on tarkoitus järjestää ensi kesänä 12 kisakaupungin formaatilla ympäri maanosaa. AP:n lähteen mukaan Uefa on kuitenkin valmis tarpeen vaatiessa typistämään kaupunkien määrää.

Ottelut, jotka turnauksesta pois jätettävältä kaupungilta poistettaisiin, siirrettäisiin muihin jo nimettyihin kisakaupunkeihin.

Uefan mukaan Euroopan kansalliset jalkapalloliitot eivät ole vaatineet EM-kisojen siirtämistä, toisin kuin on uutisoitu.

– Uefa ei ole saanut pyyntöjä siirtää tai peruuttaa turnausta, liitosta kerrottiin AP:lle.

Maailman terveysjärjestö WHO:n tuoreen arvion mukaan viruksen leviämistä ei saada kuriin ennen kuin kisat on määrä aloittaa Roomassa 12. kesäkuuta pelattavalla Italian ja Turkin välisellä ottelulla.

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa 13. kesäkuuta Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan ja kaksi seuraavaa alkulkohkon ottelua Venäjää ja Belgiaa vastaan Pietarissa.

Fanit halutaan EM-kisoihin

AP:n mukaan Uefa haluaa pelata kisat ehdottomasti siten, että kannattajat pääsevät matkustamaan paikan päälle, joten tyhjin katsomoin pelattu turnaus ei tule kyseeseen.

EM-kisojen viimeiset turnauspaikat sen sijaan ratkotaan ainakin joissakin tapauksissa tyhjien stadionien edessä, kun Kansojen liigan pudotuspelivaiheen ottelu Irlannin ja Slovakian välillä pelataan ilman katsojia.

Myös Suomen maaottelut maaliskuussa Puolaa ja Ranskaa vastaan pelataan tyhjillä stadioneilla Wroclawissa ja Pariisissa.

Lue myös:

    Uusimmat