Hradeckyn Leverkusenille pettymys, Moisanderin Bremenille riemua – kutkuttava suomalaiskohtaaminen huipentaa Saksan futiskauden?

Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen päätyi viidenneksi ja Niklas Moisanderin Werder Bremen karsijan paikalle, kun Saksan Bundesliiga pelattiin päätökseen lauantaina.

Hradecky pelasi täydet minuutit, kun Leverkusen voitti omassa ottelussaan Mainzin 1-0. Borussia Mönchengladbach nappasi kuitenkin samalla 2-1-kotivoiton Hertha Berlinistä, joten Leverkusen jäi sarjassa sen taakse viidenneksi. Tämä tietää ensi kaudeksi paikkaa Eurooppa-liigassa, kun sarjan neljä parasta pääsee Mestarien liigaan.

Moisander todisti Bremenin puolustuksessa hurjaa ilotulitusta, kun isännät ottivat FC Kölnistä 6-1-voiton. Bremen nousi voiton myötä yhden pykälän suoran putoajan paikalta karsijaksi, kun 0-3 Union Berlinille hävinnyt Fortuna Düsseldorf putosi sen taakse.

Bremen kohtaa karsinnassa huomenna päätökseen pelattavan 2. Bundesliigan kolmosen. Edessä voi olla Moisanderin ja maalitykki Joel Pohjanpalon kohtaaminen, sillä Pohjanpalon Hamburger SV taistelee vielä kolmospaikasta, mutta yhden sijan nousu ei ole enää sen omissa käsissä.

FC Heidenheim pitää kolmospaikkansa varmasti, jos se voittaa nousunsa jo varmistaneen Bielefeldin vierassa. Kaksi pistettä sen takana oleva HSV kohtaa kotonaan Sandhausenin.

Bundesliigan mestariksi oli jo aiemmin pelannut Bayern München. Kakkonen oli Dortmund, ja myös RB Leipzig otti paikan Mestarien liigaan. Fortuna Düsseldorf ja Paderborn putoavat sarjaporrasta alemmas.

Kamaric sivusi Lewandowskin hirmutemppua

Sarjan kakkospaikan jo varmistanut Dortmund saattoi olla jo lomatunnelmissa, kun Hoffenheim haki siitä 4-0-vierasvoiton.

Pelin kunkku oli Andrej Kamaric, joka mätti vieraiden kaikki neljä maalia.

Kamaricista tuli vasta toinen pelaaja Bundesliigassa tällä vuosituhannella, joka on tehnyt joukkueensa neljä ensimmäistä osumaa yksittäisessä ottelussa. Edellisen kerran tässä onnistui Bayern Münchenin Robert Lewandowski vuonna 2015.

Bayernin puolalaistähti mätti tuolloin viisi maalia Wolfsburgin verkkoon yhdeksässä minuutissa.