Niki Tuuli ylsi pisteille – MM-sarjan kärkinimi joutui älyttömän ohitusliikkeen uhriksi

Sähkömoottoripyörien MM-sarjan eli MotoE-luokan hallitseva maailmanmestari Matteo Ferrari nousi MM-sarjan kärkeen voittamalla Riminin sunnuntain osakilpailun.

Lauantain kilpailussa voittoa juhlinut ja MM-sarjaa johtanut Dominique Aegerter jäi sunnuntain kisassa kokonaan ilman pisteitä, kun Tommasso Marcon osui Aegerterin takapyörään ja molemmat kaatuivat. Aegerter pystyi jatkamaan matkaa, mutta ei yltänyt enää pistesijoille.

Lähdön voittoon ajoi Matteo Ferrari ennen Mattia Casadeitä ja Jordi Torresia. Ferrari nousi täyden pistepotin myötä neljän pisteen turvin MM-sarjan kärkeen ohi Aegerterin.

Niki Tuuli saapui ruutulipulle sijalla 12 ja otti neljä MM-pistettä. Tuomaristo rankaisi suomalaista kilpailun jälkeen ratarajojen ylittämisestä. Tuuli sai kolmen sekunnin aikarangaistuksen, mutta ero taakse oli riittävä sijoituksen säilyttämiseen.

Lauantain kilpailussa rajusti kaatunut Lukas Tulovic pystyi osallistumaan sunnuntain kilpailuun sormimurtumistaan huolimatta ja oli kilpailussa 15:s.

Kauden viimeinen MotoE-viikonloppu ajetaan Ranskan Le Mansissa 9.-11. lokakuuta.

Riminin GP:n lähetykset C More Maxilla ja cmore.fissä: