Niki Tuuli upouuteen MotoE-sarjaan suomalaistallin kuskina

Suomalaiskuljettaja Niki Tuuli ajaa ensi kaudella aloittavassa MotoE-ratamoottoripyöräilysarjassa. Tuuli siirtyi suomalaiseen Ajo Motorsport -talliin.

Ylälaidan videolla Niki Tuulen dramaattinen tilanne Australiassa.

23-vuotias Tuuli on Aki Ajon johtaman tallin ensimmäinen MotoE-kuljettaja. Ensi kaudella starttaavassa sarjassa ajetaan viisi osakilpailua sähkömoottorilla varustetuilla moottoripyörillä.

MotoE on mukana viidessä MotoGP:n kisaviikonlopussa: Jerezissä, Le Mansissa, Sachsenringillä, Red Bull Ringillä ja Misanossa. Kisaviikonloppu etenee samalla tavalla kuin muissa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjoissa, mutta kilpailut ovat vain kymmenen kierroksen mittaisia.

Niki Tuuli on ajanut tällä kaudella Moto2-luokassa Sprinta Racing -tallissa. Hän on saavuttanut yhden MM-pisteen Thaimaan osakilpailusta. Tuuli oli kesällä kisoista sivussa, koska hänen sormensa jouduttiin amputoimaan kaatumisen seurauksena.

Tallipäällikkö Aki Ajo on innoissaan, että ratamoottoripyöräilyyn saadaan uusi kilpailuluokka.

– Sarja yllättää meidät varmasti positiivisesti monella tapaa. Olen tuntenut Nikin nuoresta lähtien ja olen seurannut häntä läpi hänen uransa. Hän on ajanut ensimmäisen kautensa Moto2-kuljettajana saavutettuaan sitä ennen palkintosijoja World SuperSport-sarjassa. Uskon, että hänellä on hieno tulevaisuus edessään ja MotoE on hänelle hieno mahdollisuus kypsymiseen, Ajo sanoo tiedotteessa.

Tuuli ajaa MotoE-pyörää ensimmäisen kerran ensi viikolla Jerezin testeissä.

– Haluan kiittää Akia ja koko Ajo Motorsportia tästä mahdollisuudesta. MotoE-kaudesta tulee hieno kokemus ja se on mielenkiintoista kaikille, koska kukaan ei tiedä mitä odottaa. Kisoista tulee varmasti hauskoja ja tasaisia, Tuuli sanoo.

– En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan pyörää Jerezissä, koska en ole koskaan ajanut sähkömoottoripyörällä aiemmin. Tämä on siis jotain täysin uutta minulle.

Ajo Motorsport kilpailee ensi kaudella Moto2-, Moto3- ja MotoE-luokissa.


Lue myös:

    Uusimmat